Наташа Ковачевић поново игра и поентира!

Две године и два месеца пошто је у саобраћајној несрећи у Мађарској изгубила ногу, Наташа Ковачевић се вратила кошарци. Ова 21-годишња девојка успела је да, чистом снагом сопствене непоколебљиве воље, постане један од најсветлијих примера домаћег спорта и система вредности који би он требало да представља.

Србија 11.11.2015 | 22:39
Наташа Ковачевић поново игра и поентира!

У дворани „Баскет Сити", Наташа Ковачевић је обукла дрес Црвене звезде и у мечу са Студентом, у оквиру ванредног шестог кола Прве женске лиге Србије, одиграла своје прве минуте након 26 месеци. Њено појављивање на терену, сасвим јасно, представља преседан. Добила је лиценцу и дозволу да наступа од Комисије за такмичење Кошаркашког савеза Србије.

Она је на почетку сусрета од саиграчица добила цвеће, да би се у стрелце уписала у 16. минуту са линије слободних бацања. Претходно су играчице Студента направиле неколико фаулова на Наташи, да би минут после слободних бацања дала кош и из игре. Полувреме је завршила са пет постигнутих поена.

Звезда је и у другом полувремену наставила са доминантном партијом и на крају славила 78:47, иако се Наташа засутавила на учинку из првог полувремена.

Како је сама истакла за РТС, протеза са којом игра и тренира, а која је рађена у Паризу, дозвољава јој покрете које имају све остале играчице.

"У вези са повратком Наташе Ковачевић активном бављењу кошарком већ су консултовани и представници КСС-а и ФИБА. У овом, по много чему јединственом случају, због коришћења протезе, не постоје никакве препреке да се поново врати на паркет", навела је Црвена звезда у саопштењу којим су јавност обавестили о повратку Наташе Ковачевић.

Наташа Ковачевић је каријеру започела још 2008. године, играјући за црвено-беле, те КК Партизан, Вождовац и мађарски Ђер.

Извор: РТС/ Б92

 

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Реqуест

11.11.2015 21:34

Наташа, мој наклон до пода за вољу. Нека те Бог чува сестро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

11.11.2015 21:49

Свака част Наташа! ДИВНА СИ. САМО ТАКО НАСТАВИ. СВЕ ПОХВАЛЕ НАТАШИ ЗА ПОЗИТИВНУ ЕНЕРГИЈУ КОЈУ ШИРИ ОКО СЕБЕ. ОВО ЈЕ ДОКАЗ ДА ЈЕ СВЕ У ГЛАВИ. ЈАКА ПСИХА ЧУДА ЧИНИ.

ОДГОВОРИТЕ