Nataša Kovačević ponovo igra i poentira!

Dve godine i dva meseca pošto je u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj izgubila nogu, Nataša Kovačević se vratila košarci. Ova 21-godišnja devojka uspela je da, čistom snagom sopstvene nepokolebljive volje, postane jedan od najsvetlijih primera domaćeg sporta i sistema vrednosti koji bi on trebalo da predstavlja.

Srbija 11.11.2015 | 22:39
Nataša Kovačević ponovo igra i poentira!

U dvorani „Basket Siti", Nataša Kovačević je obukla dres Crvene zvezde i u meču sa Studentom, u okviru vanrednog šestog kola Prve ženske lige Srbije, odigrala svoje prve minute nakon 26 meseci. Njeno pojavljivanje na terenu, sasvim jasno, predstavlja presedan. Dobila je licencu i dozvolu da nastupa od Komisije za takmičenje Košarkaškog saveza Srbije.

Ona je na početku susreta od saigračica dobila cveće, da bi se u strelce upisala u 16. minutu sa linije slobodnih bacanja. Prethodno su igračice Studenta napravile nekoliko faulova na Nataši, da bi minut posle slobodnih bacanja dala koš i iz igre. Poluvreme je završila sa pet postignutih poena.

Zvezda je i u drugom poluvremenu nastavila sa dominantnom partijom i na kraju slavila 78:47, iako se Nataša zasutavila na učinku iz prvog poluvremena.

Kako je sama istakla za RTS, proteza sa kojom igra i trenira, a koja je rađena u Parizu, dozvoljava joj pokrete koje imaju sve ostale igračice.

"U vezi sa povratkom Nataše Kovačević aktivnom bavljenju košarkom već su konsultovani i predstavnici KSS-a i FIBA. U ovom, po mnogo čemu jedinstvenom slučaju, zbog korišćenja proteze, ne postoje nikakve prepreke da se ponovo vrati na parket", navela je Crvena zvezda u saopštenju kojim su javnost obavestili o povratku Nataše Kovačević.

Nataša Kovačević je karijeru započela još 2008. godine, igrajući za crveno-bele, te KK Partizan, Voždovac i mađarski Đer.

Izvor: RTS/ B92

 

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Request

11.11.2015 21:34

Nataša, moj naklon do poda za volju. Neka te Bog čuva sestro.

ODGOVORITE
Name

Ana

11.11.2015 21:49

Svaka čast Nataša! DIVNA SI. SAMO TAKO NASTAVI. SVE POHVALE NATAŠI ZA POZITIVNU ENERGIJU KOJU ŠIRI OKO SEBE. OVO JE DOKAZ DA JE SVE U GLAVI. JAKA PSIHA ČUDA ČINI.

ODGOVORITE