Терза: Проценте не дамо никоме, звијезде тима - можда!

"Ниједан играч неће отићи до краја квалификација за Лигу шампиона, а продаја играча ове зиме је послендја опција. Проценти не долазе у обзир", тврди генерални директор Црвене звезде.

Фудбал 14.11.2015 | 23:20
Терза: Проценте не дамо никоме, звијезде тима - можда!

Марко Грујић иде за милионе, само је питање где, Лука Јовић је већ бивши, Вукашин Јовановић је "спреман" за понуду, Александар Катаи је на цени, преко би могао и Михаило Ристић, који је дуго у другом плану.

У комбинацији с тим да долазе одређени играчи, свакодневно се може прочитати много опречних информација везаних за трансфер политику ФК Црвена звезда.

Господине Терзићу, ко ће напустити клуб ове зиме и да ли имате конкретне понуде?

"Да потврдим још једном... Док не буде одиграна последња утакмица у квалификацијама за Лигу шампиона наредног лета, ниједан играч неће напустити Црвену звезду", рекао нам је генерални директор Звездан Терзић на почетку разговора.

Нико?

"Наравно, говорим о играчима који су стандардни, од којих зависи игра и који су тражени на тржишту. Са осталима ћемо разговарати, има оних који су у другом плану, има и незадовољних, свакога ћемо саслужати и одлучити шта даље. Могуће да ће клуб изаћи у сусрет играчима из другог плана и тако стећи одређен приход, али, подвлачим, када су у питању носиоци игре, нико не може да оде пре последње утакмице у квалификацијама за Лигу шампиона".

Грујића је јуче хтео Пари Сен Жермен, данас Интер. Прекјуче... Не сећамо се више.

"Све знам и пратим, али све што сам рекао малопре важи и за Грујића".

Да ли ће клуб бити у ситуацији да одбије евентуалну понуду од пет милиона евра за њега, у тренутку када се налази у беспарици и када мора да пронађе значајне суме за УЕФА лиценцу? Према вашим речима, уверени сте у шампионску титулу и наступ у Европи...

"Уверен јесам, али и у праву сте кад кажете да смо у проблемима. Да, биће тешко одбити такву понуду и није да већ не размишљамо како бисмо могли да поступимо, али постоје и други начини да се дође до новца. Разматраћемо све опције".

Да ли је једна од опција да играч буде продат сада, под условом да наредних годину дана наступа у Звезди?

"Да, постоји увек та могућност, да се ове зиме прода један или двојица момака, али само под условом да остану још годину дана. Међутим то је последња опција коју ћемо применити, будите сигурни у то. Пре тога, пробаћемо на све друге начине да пронађемо новац да бисмо решили нагомилане проблеме, а има других начина", рекао је и подвукао:

"Продаја играча сада, уз услов да се остане у Звезди, биће опција само ако претходно не успемо да пронађемо средства".

А, проценти?

"Не. То не долази у обзир. Црвена звезда неће продати проценат ни од једног свог играча".

Доласци?

"Оно што већ сада могу да кажем је да размишљамо о наредном лету и квалификацијама за Лигу шампиона, тако да нећемо ћекати јун за појачања, већ ћемо ове зиме покушати да доведемо двојицу нових играча, једног дефанзивног везног и једног штопера".

Зашто баш на тим позицијама?

"Пре свега, желимо да очврснемо зид испред Кахримана, да он има мање посла. У потпуности смо задовољни Луковићем и Павићевићем, мали Јовановић одлично стасава уз њих, али сматрамо да нам је потребан још један квалитетан, висок, снажан, скочан играч позади, који би утврдио бедем пред нашим голом, јер нас чекају већа искушења од ових у Суперлиги", рекао је Терзић, који није поменуо Зорана Рендулића ни у једној комбинацији.

"Поред тога, сматрамо да нам је потребан још један квалитетан играч на позицији дефанзивног везног, где имамо само двојицу стандардних, Доналда и Грујића, али ако би се један од њих повредио или задобио суспензију пред важан меч, не би постојала права алтернатива. Желимо да на свакој позицији у тиму имамо двојицу квалитетних играча, тако да ћемо потражити и некога ко може да обави тај посао добро".

Михаило Ристић није поменут као "бацкуп" Доналду и Грујићу, иако се незванично може чути да његова продаја или позајмица нису у плану, мада, могуће је и да га тренер Божовић не види као дефанзивног везисту, већ играча који би могао да игра ближе голу.

Терзић у овом делу разговора није помињао бековске позиције, где су на десној страни Марко Петковић и Милош Цветковић, а лево Луис Ибањез и Душан Анђелковић, као ни навалу где тренер Миодраг Божовић има сасвим солидан избор играча и више опција, када су резерве у питању.

Ипак, свакодневно стижу проверене информације о томе да сте већ изабрали имена нових играча?

"Читам и ја, прочитао сам јутрос да доводимо тог штопера, Савељића. Ми у Звезди не лицитирамо са именима, само размишљамо, распитујемо се, радимо, прикупљамо информације. Оно што знамо сада већ је да тај штопер може да буде странац и вероватно ће бити, јер...", образложио је потом:

"Од свих странаца које имамо, стандардни су само Доналд и Вијеира, повремено Матос. Знате да Ибањез игра као домаћи играч. То нам оставља могућност да тај штопер ил дефанзивни везиста буду странци и вероватно ћемо то искористити".

Оно што у овом одговору није рекао, а јесте, заправо је статус осталих странаца које Црвена звезда има под уговором. Може се наслутити да Идан Веред и Мамаду Мбођ, уз раније позајмљеног Џоша Паркера, нису играчи који су у првом плану и да је могуће да се клуб растане са њима ове зиме, како би се и формално отворило место за новајлију са страним пасошем.

Коментари / 0

Оставите коментар