Terza: Procente ne damo nikome, zvijezde tima - možda!

"Nijedan igrač neće otići do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona, a prodaja igrača ove zime je poslendja opcija. Procenti ne dolaze u obzir", tvrdi generalni direktor Crvene zvezde.

Fudbal 14.11.2015 | 23:20
Terza: Procente ne damo nikome, zvijezde tima - možda!

Marko Grujić ide za milione, samo je pitanje gde, Luka Jović je već bivši, Vukašin Jovanović je "spreman" za ponudu, Aleksandar Katai je na ceni, preko bi mogao i Mihailo Ristić, koji je dugo u drugom planu.

U kombinaciji s tim da dolaze određeni igrači, svakodnevno se može pročitati mnogo oprečnih informacija vezanih za transfer politiku FK Crvena zvezda.

Gospodine Terziću, ko će napustiti klub ove zime i da li imate konkretne ponude?

"Da potvrdim još jednom... Dok ne bude odigrana poslednja utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona narednog leta, nijedan igrač neće napustiti Crvenu zvezdu", rekao nam je generalni direktor Zvezdan Terzić na početku razgovora.

Niko?

"Naravno, govorim o igračima koji su standardni, od kojih zavisi igra i koji su traženi na tržištu. Sa ostalima ćemo razgovarati, ima onih koji su u drugom planu, ima i nezadovoljnih, svakoga ćemo saslužati i odlučiti šta dalje. Moguće da će klub izaći u susret igračima iz drugog plana i tako steći određen prihod, ali, podvlačim, kada su u pitanju nosioci igre, niko ne može da ode pre poslednje utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona".

Grujića je juče hteo Pari Sen Žermen, danas Inter. Prekjuče... Ne sećamo se više.

"Sve znam i pratim, ali sve što sam rekao malopre važi i za Grujića".

Da li će klub biti u situaciji da odbije eventualnu ponudu od pet miliona evra za njega, u trenutku kada se nalazi u besparici i kada mora da pronađe značajne sume za UEFA licencu? Prema vašim rečima, uvereni ste u šampionsku titulu i nastup u Evropi...

"Uveren jesam, ali i u pravu ste kad kažete da smo u problemima. Da, biće teško odbiti takvu ponudu i nije da već ne razmišljamo kako bismo mogli da postupimo, ali postoje i drugi načini da se dođe do novca. Razmatraćemo sve opcije".

Da li je jedna od opcija da igrač bude prodat sada, pod uslovom da narednih godinu dana nastupa u Zvezdi?

"Da, postoji uvek ta mogućnost, da se ove zime proda jedan ili dvojica momaka, ali samo pod uslovom da ostanu još godinu dana. Međutim to je poslednja opcija koju ćemo primeniti, budite sigurni u to. Pre toga, probaćemo na sve druge načine da pronađemo novac da bismo rešili nagomilane probleme, a ima drugih načina", rekao je i podvukao:

"Prodaja igrača sada, uz uslov da se ostane u Zvezdi, biće opcija samo ako prethodno ne uspemo da pronađemo sredstva".

A, procenti?

"Ne. To ne dolazi u obzir. Crvena zvezda neće prodati procenat ni od jednog svog igrača".

Dolasci?

"Ono što već sada mogu da kažem je da razmišljamo o narednom letu i kvalifikacijama za Ligu šampiona, tako da nećemo ćekati jun za pojačanja, već ćemo ove zime pokušati da dovedemo dvojicu novih igrača, jednog defanzivnog veznog i jednog štopera".

Zašto baš na tim pozicijama?

"Pre svega, želimo da očvrsnemo zid ispred Kahrimana, da on ima manje posla. U potpunosti smo zadovoljni Lukovićem i Pavićevićem, mali Jovanović odlično stasava uz njih, ali smatramo da nam je potreban još jedan kvalitetan, visok, snažan, skočan igrač pozadi, koji bi utvrdio bedem pred našim golom, jer nas čekaju veća iskušenja od ovih u Superligi", rekao je Terzić, koji nije pomenuo Zorana Rendulića ni u jednoj kombinaciji.

"Pored toga, smatramo da nam je potreban još jedan kvalitetan igrač na poziciji defanzivnog veznog, gde imamo samo dvojicu standardnih, Donalda i Grujića, ali ako bi se jedan od njih povredio ili zadobio suspenziju pred važan meč, ne bi postojala prava alternativa. Želimo da na svakoj poziciji u timu imamo dvojicu kvalitetnih igrača, tako da ćemo potražiti i nekoga ko može da obavi taj posao dobro".

Mihailo Ristić nije pomenut kao "backup" Donaldu i Grujiću, iako se nezvanično može čuti da njegova prodaja ili pozajmica nisu u planu, mada, moguće je i da ga trener Božović ne vidi kao defanzivnog vezistu, već igrača koji bi mogao da igra bliže golu.

Terzić u ovom delu razgovora nije pominjao bekovske pozicije, gde su na desnoj strani Marko Petković i Miloš Cvetković, a levo Luis Ibanjez i Dušan Anđelković, kao ni navalu gde trener Miodrag Božović ima sasvim solidan izbor igrača i više opcija, kada su rezerve u pitanju.

Ipak, svakodnevno stižu proverene informacije o tome da ste već izabrali imena novih igrača?

"Čitam i ja, pročitao sam jutros da dovodimo tog štopera, Saveljića. Mi u Zvezdi ne licitiramo sa imenima, samo razmišljamo, raspitujemo se, radimo, prikupljamo informacije. Ono što znamo sada već je da taj štoper može da bude stranac i verovatno će biti, jer...", obrazložio je potom:

"Od svih stranaca koje imamo, standardni su samo Donald i Vijeira, povremeno Matos. Znate da Ibanjez igra kao domaći igrač. To nam ostavlja mogućnost da taj štoper il defanzivni vezista budu stranci i verovatno ćemo to iskoristiti".

Ono što u ovom odgovoru nije rekao, a jeste, zapravo je status ostalih stranaca koje Crvena zvezda ima pod ugovorom. Može se naslutiti da Idan Vered i Mamadu Mbođ, uz ranije pozajmljenog Džoša Parkera, nisu igrači koji su u prvom planu i da je moguće da se klub rastane sa njima ove zime, kako bi se i formalno otvorilo mesto za novajliju sa stranim pasošem.

Komentari / 0

Ostavite komentar