Мото ГП: Стонер се враћа као тест возач Дукатија!

Двоструки светски шампион Кејси Стонер вратиће се наредне сезоне у Мото ГП шампионат као тест возач Дукатија, а могао би да добије позивнице за поједине трке.

Остали спортови 12.11.2015 | 21:30
Мото ГП: Стонер се враћа као тест возач Дукатија!

Аустралијанац је објавио повлачење са само 27 година пре три сезоне, истакавши незадовољство у ком правцу се спорт развија.

Стонер је од тада неколико пута тестирао за Хонду са којом има уговор до краја ове године, па ће званична потврда његовог повратка у Дукати уследити тек када он истекне.

Своју прву титулу у краљевској класи Стонер је освојио 2007. године, а другу је уписао четири године касније, као возач Хонде.

„Кејси је херој Дукатија, остварио је много победа и освојио је титулу са нама. Иако је прешао у Хонду 2011. године, и даље је у срцима свих навијача Дукатија и има сјајан однос са многима који су још у тиму. Видећемо шта будућност доноси, има уговор са Хондом до краја ове сезоне, али ако постоји шанса да радимо нешто са њим, то бисмо много волели“, истакао је Паоло Кјабати, спортски директор Дукатија.

Спекулације о новој сарадњи између Стонера и Дукатија појавиле су се прошлог месеца, када је било јасно да постоје проблеми у односима између Аустралијанца и Хонде. Стонер је наводно понудио да замени повређеног Данија Педросу на неколико трка, што су челници Хонде одбили.

Стонер се потом такмичио на трци Осам сати Сузуке као возач јапанске компаније, али је доживео тежак удес из којег је изашао са бројним преломима због квара на мотору. Хонда је, међутим, у првим тренуцима окривила грешку свог возача за удес, а тек касније је у саопштењу потврдила да је у питању био механички квар.

„За мене, нажалост, у овом тренутку, тркање представља веома мали део овог спорта. То је нешто што ме много разочарава. Никада нисам желео да постанем познат, желео сам само да возим мотор. Желео сам да покушам да будем најбољи, то сам успео и то током неколико сезона. Поносан сам на своју каријеру, али, нажалост, сви од тебе траже да будеш глумац, да све кажеш савршено, да правиш велики шоу. Било добро или лоше, од тебе желе да направиш шоу. За мене то није показивање правог себе, онога шта си ти, доста је лажи у овом спорту, људи чак и када глуме лажу. Доста пута када кажу да су срећни и задовољни, то уствари нису. Није као да не постоји могућност да се то заташка, али ја једноставно то не желим да радим, одлучујем да кажем истину. Толико пута током свих ових година људи су мислили да лажем зато што сви остали то раде, а сада схватају да не лажем, посебно јер сам објавио повлачење. Схватили су да сам све време говорио истину. Добио сам много више поштовања сада, али је прекасно. Људи сами бирају у ком правцу ће да иду, а ја желим да останем одан себи, а не другима. Немам потребу да импресионирам друге људе“, рекао је Стонер у Муђелу 2012. године на питање зашто је одлучио да се повуче.

Коментари / 0

Оставите коментар