Човић захвалио папи за подршку Ватикана

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић, кардинал врхбосански Винко Пуљић и папа Фрањо оцијенили су да су односи БиХ и Ватикана пријатељски, уз висок ниво разумијевања и уважавања.

Босна и Херцеговина 11.11.2015 | 15:57
Човић захвалио папи за подршку Ватикана

Човић је предводио делегацију БиХ у посјети Ватикану за коју је приређен пријем, а имао је и приватан разговор са папом Фрањом.

У бројној делегацији БиХ били су и представници одбора за дочек папе Фрање у Сарајеву из јуна ове године.

Човић се данас сусрео и са државним секретаром Ватикана кардиналом Пјетром Паролином, којег је информисао о активностима и напретку БиХ на путу ка чланству у ЕУ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Када је ријеч о овом питању, Човић је захвалио за константну подршку папе Фрање и Ватикана БиХ.

Током сусрета било је ријечи и о именовању садашњег амбасадора при Ватикану за амбасадора при Сувереном Малтешком Реду, што би отворило могућности за економску сарадњу и друге активности, посебно када је у питању помоћ код опремања медицинских установа у БиХ.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гадафи

11.11.2015 14:59

Од ова два зла треце не постоји.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

11.11.2015 16:13

Недостаје Цовицев пословни ортак.

Name

Михаило Микић

11.11.2015 18:12

У праву сте. Папе су највеће зло цијелог човјечанства, не због тога што су они такви од Бога створени већ због тога што римске Папе као "непогрешиви Христови замјеници на Земљи" добровољно служе ђаволу. О томе сведоче њихове титуле и звања која када се претворе са латинског језика У бројчану вредност дају број Звјери или АНТИХРИСТА 666!