Čović zahvalio papi za podršku Vatikana

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, kardinal vrhbosanski Vinko Puljić i papa Franjo ocijenili su da su odnosi BiH i Vatikana prijateljski, uz visok nivo razumijevanja i uvažavanja.

Bosna i Hercegovina 11.11.2015 | 15:57
Čović zahvalio papi za podršku Vatikana

Čović je predvodio delegaciju BiH u posjeti Vatikanu za koju je priređen prijem, a imao je i privatan razgovor sa papom Franjom.

U brojnoj delegaciji BiH bili su i predstavnici odbora za doček pape Franje u Sarajevu iz juna ove godine.

Čović se danas susreo i sa državnim sekretarom Vatikana kardinalom Pjetrom Parolinom, kojeg je informisao o aktivnostima i napretku BiH na putu ka članstvu u EU, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Kada je riječ o ovom pitanju, Čović je zahvalio za konstantnu podršku pape Franje i Vatikana BiH.

Tokom susreta bilo je riječi i o imenovanju sadašnjeg ambasadora pri Vatikanu za ambasadora pri Suverenom Malteškom Redu, što bi otvorilo mogućnosti za ekonomsku saradnju i druge aktivnosti, posebno kada je u pitanju pomoć kod opremanja medicinskih ustanova u BiH.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Gadafi

11.11.2015 14:59

Od ova dva zla trece ne postoji.!

ODGOVORITE
Name

Mikailo

11.11.2015 16:13

Nedostaje Covicev poslovni ortak.

Name

Михаило Микић

11.11.2015 18:12

У праву сте. Папе су највеће зло цијелог човјечанства, не због тога што су они такви од Бога створени већ због тога што римске Папе као "непогрешиви Христови замјеници на Земљи" добровољно служе ђаволу. О томе сведоче њихове титуле и звања која када се претворе са латинског језика У бројчану вредност дају број Звјери или АНТИХРИСТА 666!