Рамос на прекретници: "Нож" или још ињекција?!

Реалов искусни дефанзивац у сусрет дербију против Барселоне мора да донесе важну одлуку.

Фудбал 15.11.2015 | 20:40
Рамос на прекретници: "Нож" или још ињекција?!

Серхио Рамос ишчашио је раме пре готово два месеца, у мечу Лиге шампиона против Шахтјора и од тада када игра, чини то под ињекцијама за ублажавање бола.

Да то није дугорочно решење, потврдило се минулог викенда, када је Рамос "маказицама" постигао ефектан гол, али је при том пао на повређено раме и морао да буде замењен.

Севиља је преокренула резултат са 0:1 на 3:1 и нанела "краљевима" први пораз ове сезоне у Примери, а у 70 минута игре без Рамоса видело се да Реалу недостаје вођа на терену.

Нарочито уз познати "примадона" став Кристијана Роналда, када није задовољан позицијом на којој игра или сарадњом са саиграчима.

"Приоритет ми је да се потпуно опоравим, да ми се не би понављале овакве ствари. Одиграо сам четири-пет утакмица под ињекцијама, а ово је повреда која може да ми направи велике проблеме, ако не будем пажљив", рекао је Рамос после суботње утакмице.

Неколико недеља мировања после Шахтјора није га залечило. Све је извесније да ће му бити неопходан одређени хируршки захват, али је питање када.

Да ли ће ризиковати здравље у "Ел класику", који се на стадиону Сантјаго Бернабеу игра 21. новембра, или ће у договору са лекарима и тренером Рафом Бенитезом изостати са најважније утакмице у шпанском фудбалу?

Реал заостаје за Барсом три бода, а повољна околност је што на другој страни ни Лионел Меси вероватно неће бити спреман.

Међутим, горе од евентуалног пораза и пада на "минус шест", било би да Рамос погорша повреду, тако да буде приморан на вишемесечно одсуство. Борац какав јесте, 29-годишњи штопер неће одбити да игра, али је на Бенитезу да прихвати или не прихвати озбиљан ризик...

Ако Серхио Рамос не буде у конкуренцији, избор би био сведен на три имена - Наћо, Пепе и Рафаел Варан.

Коментари / 0

Оставите коментар