Ramos na prekretnici: "Nož" ili još injekcija?!

Realov iskusni defanzivac u susret derbiju protiv Barselone mora da donese važnu odluku.

Fudbal 15.11.2015 | 20:40
Ramos na prekretnici: "Nož" ili još injekcija?!

Serhio Ramos iščašio je rame pre gotovo dva meseca, u meču Lige šampiona protiv Šahtjora i od tada kada igra, čini to pod injekcijama za ublažavanje bola.

Da to nije dugoročno rešenje, potvrdilo se minulog vikenda, kada je Ramos "makazicama" postigao efektan gol, ali je pri tom pao na povređeno rame i morao da bude zamenjen.

Sevilja je preokrenula rezultat sa 0:1 na 3:1 i nanela "kraljevima" prvi poraz ove sezone u Primeri, a u 70 minuta igre bez Ramosa videlo se da Realu nedostaje vođa na terenu.

Naročito uz poznati "primadona" stav Kristijana Ronalda, kada nije zadovoljan pozicijom na kojoj igra ili saradnjom sa saigračima.

"Prioritet mi je da se potpuno oporavim, da mi se ne bi ponavljale ovakve stvari. Odigrao sam četiri-pet utakmica pod injekcijama, a ovo je povreda koja može da mi napravi velike probleme, ako ne budem pažljiv", rekao je Ramos posle subotnje utakmice.

Nekoliko nedelja mirovanja posle Šahtjora nije ga zalečilo. Sve je izvesnije da će mu biti neophodan određeni hirurški zahvat, ali je pitanje kada.

Da li će rizikovati zdravlje u "El klasiku", koji se na stadionu Santjago Bernabeu igra 21. novembra, ili će u dogovoru sa lekarima i trenerom Rafom Benitezom izostati sa najvažnije utakmice u španskom fudbalu?

Real zaostaje za Barsom tri boda, a povoljna okolnost je što na drugoj strani ni Lionel Mesi verovatno neće biti spreman.

Međutim, gore od eventualnog poraza i pada na "minus šest", bilo bi da Ramos pogorša povredu, tako da bude primoran na višemesečno odsustvo. Borac kakav jeste, 29-godišnji štoper neće odbiti da igra, ali je na Benitezu da prihvati ili ne prihvati ozbiljan rizik...

Ako Serhio Ramos ne bude u konkurenciji, izbor bi bio sveden na tri imena - Naćo, Pepe i Rafael Varan.

Komentari / 0

Ostavite komentar