"Карлсберг" ће отпустити двије хиљаде људи

"Карлсберг" је саопштио данас да ће отпустити 2.000 људи у вријеме када је данска компанија суочена са падом продаје пива на тржишту Русије.

Свијет 11.11.2015 | 13:40
"Карлсберг" ће отпустити двије хиљаде људи

Директор Сест Харт саопштио је да "развој профита у посљедњих неколико година није био задовољавајући" и да ће бити предузети кораци да би се компанија "припремила за будућност".

Једна од главних мјера је повећање организационе ефикасности, односно смањење броја запослених за око 2.000, објавила је компанија, пренио је АФП.

Смањење броја запослених за 15 одсто усклађено је са реструктурисањем компаније, што треба да донесе уштеду од 15 милијарди данских круна /око двије милијарде евра/ и смањење вриједности имовине ове фирме.

Компанија је у трећем кварталу забиљежила нето губитак од око 600 милиона евра у поређењу са профитом од 2,1 милијарди евра у истом периоду прије годину дана.

Већи дио губитка направила је "Карлсбергова" пивара "Балтика" у Русији, гдје је продаја пива опала од када су власти покренуле кампању против алкохолизма. Пиво у Русији више не може да се продаје на киосцима или касно увече.

Коментари / 0

Оставите коментар