Како избјећи прехладу

Уместо да ову зиму проведете у кревету држећи шољу чаја, уживајте у њеним чарима пуним плућима.

Здравље 11.11.2015 | 15:30
Како избјећи прехладу

РЕДОВАН САН

Редован сан је од великог значаја за целокупно здравље, а поготово за имуни систем. Уколико спавате мање од седам сати, у три пута сте већој опасности да се разболите у односу на некога ко редовно спава осам сати.

ИЗБЕГАВАЈТЕ ДА ЈЕДЕТЕ РУКОМ КОЈОМ СТЕ СЕ РУКОВАЛИ

Прање руку је неопходно за адекватну хигијену и здравље, а ако желите да смањите могућност прехладе, побрините се да на великим скуповима избегавате да једете руком којом сте се руковали. На овај начин ћете смањити вероватноћу да бактерије пренесете и унесете у свој организам.

БЕЖИТЕ ОД ЉУДИ КОЈИ КИЈАЈУ И КАШЉУ

Студија из Сједињених Америчких Држава је открила да капљице, које обилују бактеријама, могу да лете и до три и по метра кроз ваздух. Стога је веома битно да, уколико неко близу вас кија или кашље, окренете главу на другу страну на 10 секунди док се ваздух не рашчисти или да се удаљите од те особе. Чак до 100.000 капљица пуних вируса се пренесе у ваздух током једног кијања, а само 30 је довољно да се заразите.

МЕЊАЈТЕ ПОСТЕЉИНУ И ОДРЖАВАЈТЕ ВЛАЖНОСТ ВАЗДУХА

Како бисте спречили ширење бактерије, мењајте јастучницу једном недељно,а уколико спавате са особом која је већ болесна и заразна, онда мењајте јастучницу једном дневно.

Научно је доказано да вируси дуже живе у хладној и сувој околини, па је веома битно да одржавате влажност ваздуха код куће. Пустите да се купатило природно охлади и да влага испари у ваздух и оставите отворена врата од купатила након туширања.

Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Душан Прокин

11.11.2015 23:01

Прехладу-кијавицу, кашаљ,успешно лечим већ 10 година само са "Малим Руским Кућним Доктором", медицинским апаратом са виброакустичним дејством, *ВИТАФОН*-звук који лечи.Апарат је патентирао Академик Руске Академије Медицинско-техничких Наука, ФЈОДОРОВ ,ВЈАЧЕСЛАВ АЛЕКСЕЈЕВИЧ,физичар, инжењер-истраживач, специјалиста микробиомеханике.О апарату детаљније: www.витафон.рс.

ОДГОВОРИТЕ