Партизан: Вермезовић помирљив, Томић радикалан!

Некадашњи играч и тренер Партизана сматра да има начина да црно-бели спасе сезону, док је Ђорђе Томић за крупне промене у управи.

Фудбал 12.11.2015 | 18:20
Партизан: Вермезовић помирљив, Томић радикалан!

Владимир Вермезовић у разговору за "Спортски журнал" поручује да Партизан не треба да "плаче за оним што је пропуштено" и да ситуација у којој се клуб налази - пето место на табели Суперлиге, са 21 бодом мање од Црвене звезде - није безизлазна.

"Ако презимимо у Европи и освојимо један трофеј у Србији, сезона ће бити спашена", каже Вермезовић, вероватно мислећи на трофеј националног Купа.

Што се тиче никад горег пласмана у првенству...

"Свако треба да има право на једну лошу сезону, то може свима да се деси. Заостатак за Звездом је огроман и може да се надокнади само њеним грешкама, али ко зна".

С обзиром на то да смена Зорана Милинковића није дала жељене резултате, Вермезовић није присталица даљих резова.

"Решење је четворогодишњи план, кога се треба придржавати, па докле се дође. Треба објаснити навијачима како стоје ствари, у јануару направити доселекцију и спремати се за лето и европско такмичење, где је за српске клубове пласман у Лигу Европе реалност, а у Лигу шампиона сензација".

За разлику од Вермезовића, "везиста" Партизана са краја 90-их Ђорђе Томић заговара корените промене.

"Није проблем у играчима. Кад се промени управа, све ће кренути на боље после прве победе. Свака част на свему што су ти људи направили, али треба им се захвалити и рећи 'Нисте за Партизан'!", каже Томић за "Журнал".

"Партизан мора да врати легенде, људе од ауторитета. Функционисање клуба се свело на продају играча. Дајте да онда клуб воде они који се заиста разумеју у фудбал... Петрића за председника, Вујачића, Краља и Бјековића (млађег - прим.аут) за потпредседнике, Мирковића за спортског директора, дати им шансу да консолидују клуб и Партизан ће за две године постати стални учесник Лиге шампиона или Лиге Европе".

Коментари / 0

Оставите коментар