Partizan: Vermezović pomirljiv, Tomić radikalan!

Nekadašnji igrač i trener Partizana smatra da ima načina da crno-beli spase sezonu, dok je Đorđe Tomić za krupne promene u upravi.

Fudbal 12.11.2015 | 18:20
Partizan: Vermezović pomirljiv, Tomić radikalan!

Vladimir Vermezović u razgovoru za "Sportski žurnal" poručuje da Partizan ne treba da "plače za onim što je propušteno" i da situacija u kojoj se klub nalazi - peto mesto na tabeli Superlige, sa 21 bodom manje od Crvene zvezde - nije bezizlazna.

"Ako prezimimo u Evropi i osvojimo jedan trofej u Srbiji, sezona će biti spašena", kaže Vermezović, verovatno misleći na trofej nacionalnog Kupa.

Što se tiče nikad goreg plasmana u prvenstvu...

"Svako treba da ima pravo na jednu lošu sezonu, to može svima da se desi. Zaostatak za Zvezdom je ogroman i može da se nadoknadi samo njenim greškama, ali ko zna".

S obzirom na to da smena Zorana Milinkovića nije dala željene rezultate, Vermezović nije pristalica daljih rezova.

"Rešenje je četvorogodišnji plan, koga se treba pridržavati, pa dokle se dođe. Treba objasniti navijačima kako stoje stvari, u januaru napraviti doselekciju i spremati se za leto i evropsko takmičenje, gde je za srpske klubove plasman u Ligu Evrope realnost, a u Ligu šampiona senzacija".

Za razliku od Vermezovića, "vezista" Partizana sa kraja 90-ih Đorđe Tomić zagovara korenite promene.

"Nije problem u igračima. Kad se promeni uprava, sve će krenuti na bolje posle prve pobede. Svaka čast na svemu što su ti ljudi napravili, ali treba im se zahvaliti i reći 'Niste za Partizan'!", kaže Tomić za "Žurnal".

"Partizan mora da vrati legende, ljude od autoriteta. Funkcionisanje kluba se svelo na prodaju igrača. Dajte da onda klub vode oni koji se zaista razumeju u fudbal... Petrića za predsednika, Vujačića, Kralja i Bjekovića (mlađeg - prim.aut) za potpredsednike, Mirkovića za sportskog direktora, dati im šansu da konsoliduju klub i Partizan će za dve godine postati stalni učesnik Lige šampiona ili Lige Evrope".

Komentari / 0

Ostavite komentar