Одбијен захтјев Јевтића за суђење у Сомбору

Апелациони суд у Новом Саду одбио је захтев за изузећем сомборског правосуђа који је поставио бранилац глумца Горана Јевтића, адвокат Владимир Хоровиц.

Србија 11.11.2015 | 12:40
Одбијен захтјев Јевтића за суђење у Сомбору

Хоровиц који је за „Блиц“ потврдио ову информацију каже да је то незаконита одлука.

"Суд још увек покушава да одржи ниво притиска путем медија само зато јер се ради о Горану Јевтићу. Последњом одлуком установљено је да чињеница да је унапред објављен датум суђења затвореног за јавност није био довољан разлог Апелациони суд утврди да је сомборски суд показао пристрасност" - тврди адвокат.

Јевтић је тражио Вишег и Основног тужиоца, његових заменика и председника суда јер сматра да је суд пристрасан на његову штету.

Глумац је на првом главном претресу одржаном 8.октобра пред Основним судом у Сомбору изјавио да сматра би му се правичније судило на неком другом месту.

Оптужница га терети да је јуна 2014. године у тоалету Народног позоришта у Сомбору извршио недозвољене полне радње над малолетним Л. К.

Непосредно пре подизања оптужног акта тужилаштво је одбило Јевтићев предлог да се нагоди, призна кривицу и уплати 100.000 динара у хуманитарне сврхе.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар