Odbijen zahtjev Jevtića za suđenje u Somboru

Apelacioni sud u Novom Sadu odbio je zahtev za izuzećem somborskog pravosuđa koji je postavio branilac glumca Gorana Jevtića, advokat Vladimir Horovic.

Srbija 11.11.2015 | 12:40
Odbijen zahtjev Jevtića za suđenje u Somboru

Horovic koji je za „Blic“ potvrdio ovu informaciju kaže da je to nezakonita odluka.

"Sud još uvek pokušava da održi nivo pritiska putem medija samo zato jer se radi o Goranu Jevtiću. Poslednjom odlukom ustanovljeno je da činjenica da je unapred objavljen datum suđenja zatvorenog za javnost nije bio dovoljan razlog Apelacioni sud utvrdi da je somborski sud pokazao pristrasnost" - tvrdi advokat.

Jevtić je tražio Višeg i Osnovnog tužioca, njegovih zamenika i predsednika suda jer smatra da je sud pristrasan na njegovu štetu.

Glumac je na prvom glavnom pretresu održanom 8.oktobra pred Osnovnim sudom u Somboru izjavio da smatra bi mu se pravičnije sudilo na nekom drugom mestu.

Optužnica ga tereti da je juna 2014. godine u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru izvršio nedozvoljene polne radnje nad maloletnim L. K.

Neposredno pre podizanja optužnog akta tužilaštvo je odbilo Jevtićev predlog da se nagodi, prizna krivicu i uplati 100.000 dinara u humanitarne svrhe.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar