Анализа: Гдје је тај Роналдо и шта је с њим?!

Португалац је тотално фан форме и бележи најгоре бројке у каријери још од 2009. године!

Фудбал 11.11.2015 | 22:40
Анализа: Гдје је тај Роналдо и шта је с њим?!

Питање дана у Шпанији и на Пиринејима - шта се то догађа са Португалцем? Нестао је у Севиљи, у тренутку када су Бербери развлачили Краљевски клуб по терену (3:2) и оставио гомилу отворених питања.

Прво, у изгледној прилици Роналдо је изабрао да не дода лопту Кросу, Модрићу или Хамесу Родригезу за изједначење на 2:2, а после грешке Серђа Рика. Одлучио је да се себично коцка и шутирао непрецизно ван оквира гола са ивице шенаестерца. И ништа то није чудно када је он у питању, Португалац пречесто сам завршава изгледне акције, ескивира да проиграва саиграче, а почео је и да губи живце, што нам наговештава да се с њим нешто чудно дешава.

Пре недељу дана на утакмици против Лас Пламаса шутнуо је без лопте противничког фудбалера Давида Симона, а синоћ је без лопте ударио и Пољака Криховјака из Севиље што главни арбитар Гонзалес Гоназалес није санкционисао чистим црвеним картоном. Роналдо је изгледао очајно, а потез када је искулирао да пружи руку капитену Серхију Рамосу, који је касније критиковао његову игру у дефанзиви, најбоље сведочи о растројству Португалца и чињеници да му нешто смета у екипи Рафе Бенитеза.

Бројке не лажу. Кристијано Роналдо у овом тренутку има десет голова мање него прошле сезоне у ово доба. Укупно 18 голова на почетку сезоне 2014/15 значило је и просек од 1,8 голова по утакмици, а тренутни просек постигнутих погодака Португалца износи свега 0,72. Овај просек би био још мањи да није дао пет голова Еспањолу пре неколико кола, а без те петарде, Роналдо је постигао само три гола на десет утакмица у Примери ове сезоне што чини бедан просек од 0,3 поготка за некадашњег троструког освајача Златне лопте.

Заправо, ове сезоне Кристијано бележи најлошије бројке у каријери још од сезоне 2009/10, када је у ово доба на конту имао само пет голова. Од тада бројке су му биле сасвим солидне: 11 голова у сезони 2010/11, 13 у сезони 2011/12, 12 у сезони 2012/13, 11 у сезони 2013/14, 18 у сезони 2014/15. У досадашњем току сезоне Роналдо је 13 пута погађао мрежу, али су од тог скора пет погодака постигнути у Лиги шампиона, од чега четири против тимова са играчем мање - три Шахтјору и један Малмеу.

Реалу дефинитивно фали Кристијано Роналдо, и то показује статистика. Када Португалац постиже голове, Реал побеђује у 85 одсто мечева, а губи у свега седам одсто утакмица. Али, када не успева да пронађе пут лопти до мреже, процент победа Мадриђана је знатно мањи, у 56 одсто случајева, а губи се чак 19 одсто утакмица.

Тренутно, Роналдо је у Лондону где промовише свој документарац, а селектор Португала Фернандо Сантос ослободио га је обавеза да игра пријатељске мечеве са Русијом и Луксембургом, како би се фудбалер „одморио“.

На Роналдову форму сигурно утичу и дешавања од прошле недеље, када је Флорентино Перез тумачио његове речи у интервјуима које је давао пред почетак премијере његовог документарца. Португалац је признао да му пријају комплименти Лорана Блана и интересовање газде ПСЖ-а Насера Ал Келаифија, па је јасно да у односу између Реала и Роналда постоји озбиљан проблем. Као када се одједном појави друга жена у животу мушкарца.

Али, с обзиром на рејтинг Кристијана Роналда треба очекивати некакав његов одговор на терену у скорије време. Само што за сада, бројке не слуте на добро…

Коментари / 0

Оставите коментар