Analiza: Gdje je taj Ronaldo i šta je s njim?!

Portugalac je totalno fan forme i beleži najgore brojke u karijeri još od 2009. godine!

Fudbal 11.11.2015 | 22:40
Analiza: Gdje je taj Ronaldo i šta je s njim?!

Pitanje dana u Španiji i na Pirinejima - šta se to događa sa Portugalcem? Nestao je u Sevilji, u trenutku kada su Berberi razvlačili Kraljevski klub po terenu (3:2) i ostavio gomilu otvorenih pitanja.

Prvo, u izglednoj prilici Ronaldo je izabrao da ne doda loptu Krosu, Modriću ili Hamesu Rodrigezu za izjednačenje na 2:2, a posle greške Serđa Rika. Odlučio je da se sebično kocka i šutirao neprecizno van okvira gola sa ivice šenaesterca. I ništa to nije čudno kada je on u pitanju, Portugalac prečesto sam završava izgledne akcije, eskivira da proigrava saigrače, a počeo je i da gubi živce, što nam nagoveštava da se s njim nešto čudno dešava.

Pre nedelju dana na utakmici protiv Las Plamasa šutnuo je bez lopte protivničkog fudbalera Davida Simona, a sinoć je bez lopte udario i Poljaka Krihovjaka iz Sevilje što glavni arbitar Gonzales Gonazales nije sankcionisao čistim crvenim kartonom. Ronaldo je izgledao očajno, a potez kada je iskulirao da pruži ruku kapitenu Serhiju Ramosu, koji je kasnije kritikovao njegovu igru u defanzivi, najbolje svedoči o rastrojstvu Portugalca i činjenici da mu nešto smeta u ekipi Rafe Beniteza.

Brojke ne lažu. Kristijano Ronaldo u ovom trenutku ima deset golova manje nego prošle sezone u ovo doba. Ukupno 18 golova na početku sezone 2014/15 značilo je i prosek od 1,8 golova po utakmici, a trenutni prosek postignutih pogodaka Portugalca iznosi svega 0,72. Ovaj prosek bi bio još manji da nije dao pet golova Espanjolu pre nekoliko kola, a bez te petarde, Ronaldo je postigao samo tri gola na deset utakmica u Primeri ove sezone što čini bedan prosek od 0,3 pogotka za nekadašnjeg trostrukog osvajača Zlatne lopte.

Zapravo, ove sezone Kristijano beleži najlošije brojke u karijeri još od sezone 2009/10, kada je u ovo doba na kontu imao samo pet golova. Od tada brojke su mu bile sasvim solidne: 11 golova u sezoni 2010/11, 13 u sezoni 2011/12, 12 u sezoni 2012/13, 11 u sezoni 2013/14, 18 u sezoni 2014/15. U dosadašnjem toku sezone Ronaldo je 13 puta pogađao mrežu, ali su od tog skora pet pogodaka postignuti u Ligi šampiona, od čega četiri protiv timova sa igračem manje - tri Šahtjoru i jedan Malmeu.

Realu definitivno fali Kristijano Ronaldo, i to pokazuje statistika. Kada Portugalac postiže golove, Real pobeđuje u 85 odsto mečeva, a gubi u svega sedam odsto utakmica. Ali, kada ne uspeva da pronađe put lopti do mreže, procent pobeda Madriđana je znatno manji, u 56 odsto slučajeva, a gubi se čak 19 odsto utakmica.

Trenutno, Ronaldo je u Londonu gde promoviše svoj dokumentarac, a selektor Portugala Fernando Santos oslobodio ga je obaveza da igra prijateljske mečeve sa Rusijom i Luksemburgom, kako bi se fudbaler „odmorio“.

Na Ronaldovu formu sigurno utiču i dešavanja od prošle nedelje, kada je Florentino Perez tumačio njegove reči u intervjuima koje je davao pred početak premijere njegovog dokumentarca. Portugalac je priznao da mu prijaju komplimenti Lorana Blana i interesovanje gazde PSŽ-a Nasera Al Kelaifija, pa je jasno da u odnosu između Reala i Ronalda postoji ozbiljan problem. Kao kada se odjednom pojavi druga žena u životu muškarca.

Ali, s obzirom na rejting Kristijana Ronalda treba očekivati nekakav njegov odgovor na terenu u skorije vreme. Samo što za sada, brojke ne slute na dobro…

Komentari / 0

Ostavite komentar