Сребреница: Јаке мјере безбједности

Приводе се крају посљедње припреме уочи сутрашње Инвестиционо-развојне конференције у Сребреници.

Република Српска 10.11.2015 | 17:10
Сребреница: Јаке мјере безбједности

Безбједносне мјере су на високом нивоу, што је видљиво на улицама овог мјеста.

На инвестиционо-развојној конференцији "Сребреница 2015" биће представљене могућности инвестирања у развој различитих области живота и рада грађана Сребренице, ресурсни потенцијали регије, као и одређене погодности за потенцијалне инвеститоре.

До сада су присуство потврдили предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић, премијер Србије Александар Вучић, предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, и многе друге званице, а очекује се и присуство чланова Предсједништва БиХ, премијера Турске, предсједника Словеније, предсједника Македоније и других.

На дводневној конференцији ће бити уприличена презентација Губер Бање, представљене успјешне привредне приче с подручја општине Сребреница, пројект "Зашто инвестирати у Сребреницу?" те инфраструктурни пројекти те општине.

Такође, биће одржана презентација Агенције за унапређење страних инвестиција - ФИПА "Инвестициона клима у БиХ", Привредне коморе Републике Српске "Мјере подстицаја у Републици Српској", мјере подстицаја инвестицијама и потребе општине Сребреница, као и финансијски производи доступни у Сребреници.

На конференцији ће се обратити и амбасадори САД-а, Холандије, Турске, Норвешке, Велике Британије, генерални секретар Савјета за регионалну сарадњу, резидентни представник УН-а у БиХ, те представник ОСЦЕ-а.

Начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић изјавио је за Фену да ће "свака ствар која дође у тај град" бити позитивна и корак напријед, те да највише очекује од домаћих инвеститора.

Навео је да је тренутно у Сребреници у јавном сектору запослено више од 200 радника, али да се очекују нова запослења јер је за четири године планирано 400 радних мјеста.

"Познавајући оне који ће бити присутни на конференцији, увјерен сам да су спремни нешто конкретно урадити за Сребреницу јер знају идеју ове конференције која има за циљ да ријечи буду преточене у дјела и да се коначно у Сребреници остави нешто што доноси бољу будућност за све грађане", нагласио је Дураковић.

Извор: НН/Н1

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

10.11.2015 16:36

Нема потребе за толико великим безбједносним мјерама поводом састанка наши "политичара" за развој Сребренице иако би мухаџедине радо са њиховим главама фудбал (ногомет) играли!

ОДГОВОРИТЕ
Name

разоцаран

10.11.2015 21:15

Улагати у Сребреницу а фабрика сецера пропада. Улозите те паре у сецерану бице вам боље, Додик долази са својом Зељкицом да види ста мозе јос да украде. Савјет паре улозити у сецерану.

ОДГОВОРИТЕ