Srebrenica: Jake mjere bezbjednosti

Privode se kraju posljednje pripreme uoči sutrašnje Investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici.

Republika Srpska 10.11.2015 | 17:10
Srebrenica: Jake mjere bezbjednosti

Bezbjednosne mjere su na visokom nivou, što je vidljivo na ulicama ovog mjesta.

Na investiciono-razvojnoj konferenciji "Srebrenica 2015" biće predstavljene mogućnosti investiranja u razvoj različitih oblasti života i rada građana Srebrenice, resursni potencijali regije, kao i određene pogodnosti za potencijalne investitore.

Do sada su prisustvo potvrdili predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, i mnoge druge zvanice, a očekuje se i prisustvo članova Predsjedništva BiH, premijera Turske, predsjednika Slovenije, predsjednika Makedonije i drugih.

Na dvodnevnoj konferenciji će biti upriličena prezentacija Guber Banje, predstavljene uspješne privredne priče s područja opštine Srebrenica, projekt "Zašto investirati u Srebrenicu?" te infrastrukturni projekti te opštine.

Takođe, biće održana prezentacija Agencije za unapređenje stranih investicija - FIPA "Investiciona klima u BiH", Privredne komore Republike Srpske "Mjere podsticaja u Republici Srpskoj", mjere podsticaja investicijama i potrebe opštine Srebrenica, kao i finansijski proizvodi dostupni u Srebrenici.

Na konferenciji će se obratiti i ambasadori SAD-a, Holandije, Turske, Norveške, Velike Britanije, generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju, rezidentni predstavnik UN-a u BiH, te predstavnik OSCE-a.

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je za Fenu da će "svaka stvar koja dođe u taj grad" biti pozitivna i korak naprijed, te da najviše očekuje od domaćih investitora.

Naveo je da je trenutno u Srebrenici u javnom sektoru zaposleno više od 200 radnika, ali da se očekuju nova zaposlenja jer je za četiri godine planirano 400 radnih mjesta.

"Poznavajući one koji će biti prisutni na konferenciji, uvjeren sam da su spremni nešto konkretno uraditi za Srebrenicu jer znaju ideju ove konferencije koja ima za cilj da riječi budu pretočene u djela i da se konačno u Srebrenici ostavi nešto što donosi bolju budućnost za sve građane", naglasio je Duraković.

Izvor: NN/N1

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

10.11.2015 17:36

Нема потребе за толико великим безбједносним мјерама поводом састанка наши "политичара" за развој Сребренице иако би мухаџедине радо са њиховим главама фудбал (ногомет) играли!

ODGOVORITE
Name

razocaran

10.11.2015 22:15

Ulagati u Srebrenicu a fabrika secera propada. Ulozite te pare u seceranu bice vam bolje, Dodik dolazi sa svojom Zeljkicom da vidi sta moze jos da ukrade. Savjet pare uloziti u seceranu.

ODGOVORITE