Матић: Увијек да играмо као против Португала!

Српски фудбалери Немања Матић, Ненад Томовић и Адем Љајић оценили су да екипа има потенцијал да избори пласман на Мундијал у Русији.

Фудбал 11.11.2015 | 20:40
Матић: Увијек да играмо као против Португала!

Њих тројица су поручили да су уверени да ће успети, а Матић је нагласио да би рецепт за успех требало да буде игра какву су ‘Орлови’ показали у дуелу са Португалом.

“Победа над Албанијом и добра игра против Португалије су нас уверили да ова репрезентација с оптимизмом може да очекује наредне квалифиакације за првенство у Русији”, рекао је Матић.

“Наша је жеља да играмо сваку утакмицу као против Португала, иако смо тај меч незаслужено изгубили”, додао је Матић.

Фудбалер Челсија сматра да је група у квалификацијама за Русију, нешто лакша од оне у квалификацијама за Европско првенство у Француској. Поред ‘Орлова’ у тој квалификационој групи су Велс, Аустрија, Ирска, Молдавија и Грузија.

“Све то на папиру тако стоји. На терену, међутим, добија се права слика о вредности неког тима. Зато нам неће бити лако ни овога пута, јер све прогнозе треба да потврдимо на терену”, истиче Матић.

Дефанзивац Фиорентине Ненад Томовић говорио је о доброј атмосфери у репрезентацији и жељи да се у предстојећем пријатељском мечу савлада Чешка, учесник предстојећег Европског првенства.

“На последња три-четири окупљања долазе исти играчи. То значи да је формирана добра група фудбалера, која жели да игра најбоље за државни тим. Мислим да смо на добром путу да створимо селекцију за предстојећи циклус”, истакао је Томовић.

Главни креатор српског тима првотимац Интера Адем Љајић такође верује да ће наредне квалификације да буду успешне.

“Наш главни циљ је да у наредном циклусту такмичења за Светско првенство изборимо пласман у Русију. Мислим да имамо потенцијал за тако нешто”, рекао је Љајић.

Сва тројица репрезентативаца изразили наду да ће Србија ускоро добити Национални стадион.

“Надамо се да ће наша земља добити Национални стадион, јер то заслужује. До сада смо играли на различитим теренима, па мислим да је наш фудбал у целини заслужио да добије ново спортско здање”, рекао је Матић, који је питањем о Националном стадиону премијеру Александру Вучићу приликом његове посете националном тиму после победе у Албанији, на неки начин иницирао целу причу.

Српски тим је поподне отпутовао у Чешку, а утакмица са домаћином на програму је у петак од 20.30 часова у Острави.

Коментари / 0

Оставите коментар