Matić: Uvijek da igramo kao protiv Portugala!

Srpski fudbaleri Nemanja Matić, Nenad Tomović i Adem Ljajić ocenili su da ekipa ima potencijal da izbori plasman na Mundijal u Rusiji.

Fudbal 11.11.2015 | 20:40
Matić: Uvijek da igramo kao protiv Portugala!

Njih trojica su poručili da su uvereni da će uspeti, a Matić je naglasio da bi recept za uspeh trebalo da bude igra kakvu su ‘Orlovi’ pokazali u duelu sa Portugalom.

“Pobeda nad Albanijom i dobra igra protiv Portugalije su nas uverili da ova reprezentacija s optimizmom može da očekuje naredne kvalifiakacije za prvenstvo u Rusiji”, rekao je Matić.

“Naša je želja da igramo svaku utakmicu kao protiv Portugala, iako smo taj meč nezasluženo izgubili”, dodao je Matić.

Fudbaler Čelsija smatra da je grupa u kvalifikacijama za Rusiju, nešto lakša od one u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Pored ‘Orlova’ u toj kvalifikacionoj grupi su Vels, Austrija, Irska, Moldavija i Gruzija.

“Sve to na papiru tako stoji. Na terenu, međutim, dobija se prava slika o vrednosti nekog tima. Zato nam neće biti lako ni ovoga puta, jer sve prognoze treba da potvrdimo na terenu”, ističe Matić.

Defanzivac Fiorentine Nenad Tomović govorio je o dobroj atmosferi u reprezentaciji i želji da se u predstojećem prijateljskom meču savlada Češka, učesnik predstojećeg Evropskog prvenstva.

“Na poslednja tri-četiri okupljanja dolaze isti igrači. To znači da je formirana dobra grupa fudbalera, koja želi da igra najbolje za državni tim. Mislim da smo na dobrom putu da stvorimo selekciju za predstojeći ciklus”, istakao je Tomović.

Glavni kreator srpskog tima prvotimac Intera Adem Ljajić takođe veruje da će naredne kvalifikacije da budu uspešne.

“Naš glavni cilj je da u narednom ciklustu takmičenja za Svetsko prvenstvo izborimo plasman u Rusiju. Mislim da imamo potencijal za tako nešto”, rekao je Ljajić.

Sva trojica reprezentativaca izrazili nadu da će Srbija uskoro dobiti Nacionalni stadion.

“Nadamo se da će naša zemlja dobiti Nacionalni stadion, jer to zaslužuje. Do sada smo igrali na različitim terenima, pa mislim da je naš fudbal u celini zaslužio da dobije novo sportsko zdanje”, rekao je Matić, koji je pitanjem o Nacionalnom stadionu premijeru Aleksandru Vučiću prilikom njegove posete nacionalnom timu posle pobede u Albaniji, na neki način inicirao celu priču.

Srpski tim je popodne otputovao u Češku, a utakmica sa domaćinom na programu je u petak od 20.30 časova u Ostravi.

Komentari / 0

Ostavite komentar