Породице са зебњом чекају вијести из Либије

Породице и пријатељи јуче су са зебњом и надом чекали вести из Либије, где су у недељу отети радници амбасаде Србије Слађана Станковић и Јовица Степић.

Србија 10.11.2015 | 15:55
Породице са зебњом чекају вијести из Либије

Драма се одиграла на путу за Тунис, у близини Триполија, када су наоружани бандити отели везисту Слађану Станковић и возача Јовицу Степића, док је амбасадор Оливер Потежица са породицом успео да побегне киднаперима.

У том нападу рањен је један либијски држављанин који је био у пратњи српског особља.

Пријатељи и родбина окупили су се јуче ујутру у дворишту куће Станковића у београдском насељу Падинска Скела, узнемирено ишчекујући вести о Слађаниној судбини.

Неизвесност

Многи од њих су са сузама у очима покушавали да схвате шта их је снашло.
- Немам ништа ново да вам кажем - рекао је кратко Слађанин муж и вратио се у кућу.

Комшије Станковића затечени су Слађанином отмицом.

- То су пристојни и пријатни људи. Њој су мајка и отац погинули пре петнаестак година у саобраћајној несрећи.

У Либији ради скоро 11 година.

Она и Александар су са децом живели у Либији до пре четири године, када су одлучили да се Александар са децом врати у Београд због школовања. Имају две ћерке које сада са стрепњом чекају да им се мајка врати - прича један од комшија.

Према његовим речима, Станковићи су последњи пут породично у Либији били пре два месеца.

Потрага

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је јуче да очекује брзо разрешење случаја отмице двоје српских држављана, радника амбасаде у Либији. Вучић је истакао и да није сигуран да ће Србија задржати амбасаду у тој земљи.

- Очекујем решење сваки час и надам се. Не бих да дајем лажну наду породицама, али радимо све што можемо - рекао је Вучић и додао да ће све друге информације у вези са тим случајем дати кад се све заврши.

Упитан да ли су српски амбасадор у Либији и његова пратња имали дозволу за путовање, Вучић је одговорио да ће јавност добити све информације кад се све заврши.

Истрага

Оно што је засад познато јесте да ниједна либијска криминална група још није преузела одговорност за отмицу.

Оливер Потежица, амбасадор Србије у Триполију, рекао је да је у току врло интензивна истрага, али да засад у вези са тим случајем не може ништа одређеније рећи.

- Интензивно радимо, у сталном смо контакту са службом безбедности, грађанима и пријатељима у Сабрати - изјавио је Потежица.

Вељко Одаловић, државни секретар у Министарству спољних послова Србије, казао је да постоје индиције да су отмичари приближно лоцирани према телефонским апаратима.

- Отмичари су се вратили према граду који је блокиран, тако да нико неконтролисано не може изаћи из града - рекао је Одаловић.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар