Porodice sa zebnjom čekaju vijesti iz Libije

Porodice i prijatelji juče su sa zebnjom i nadom čekali vesti iz Libije, gde su u nedelju oteti radnici ambasade Srbije Slađana Stanković i Jovica Stepić.

Srbija 10.11.2015 | 15:55
Porodice sa zebnjom čekaju vijesti iz Libije

Drama se odigrala na putu za Tunis, u blizini Tripolija, kada su naoružani banditi oteli vezistu Slađanu Stanković i vozača Jovicu Stepića, dok je ambasador Oliver Potežica sa porodicom uspeo da pobegne kidnaperima.

U tom napadu ranjen je jedan libijski državljanin koji je bio u pratnji srpskog osoblja.

Prijatelji i rodbina okupili su se juče ujutru u dvorištu kuće Stankovića u beogradskom naselju Padinska Skela, uznemireno iščekujući vesti o Slađaninoj sudbini.

Neizvesnost

Mnogi od njih su sa suzama u očima pokušavali da shvate šta ih je snašlo.
- Nemam ništa novo da vam kažem - rekao je kratko Slađanin muž i vratio se u kuću.

Komšije Stankovića zatečeni su Slađaninom otmicom.

- To su pristojni i prijatni ljudi. Njoj su majka i otac poginuli pre petnaestak godina u saobraćajnoj nesreći.

U Libiji radi skoro 11 godina.

Ona i Aleksandar su sa decom živeli u Libiji do pre četiri godine, kada su odlučili da se Aleksandar sa decom vrati u Beograd zbog školovanja. Imaju dve ćerke koje sada sa strepnjom čekaju da im se majka vrati - priča jedan od komšija.

Prema njegovim rečima, Stankovići su poslednji put porodično u Libiji bili pre dva meseca.

Potraga

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da očekuje brzo razrešenje slučaja otmice dvoje srpskih državljana, radnika ambasade u Libiji. Vučić je istakao i da nije siguran da će Srbija zadržati ambasadu u toj zemlji.

- Očekujem rešenje svaki čas i nadam se. Ne bih da dajem lažnu nadu porodicama, ali radimo sve što možemo - rekao je Vučić i dodao da će sve druge informacije u vezi sa tim slučajem dati kad se sve završi.

Upitan da li su srpski ambasador u Libiji i njegova pratnja imali dozvolu za putovanje, Vučić je odgovorio da će javnost dobiti sve informacije kad se sve završi.

Istraga

Ono što je zasad poznato jeste da nijedna libijska kriminalna grupa još nije preuzela odgovornost za otmicu.

Oliver Potežica, ambasador Srbije u Tripoliju, rekao je da je u toku vrlo intenzivna istraga, ali da zasad u vezi sa tim slučajem ne može ništa određenije reći.

- Intenzivno radimo, u stalnom smo kontaktu sa službom bezbednosti, građanima i prijateljima u Sabrati - izjavio je Potežica.

Veljko Odalović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, kazao je da postoje indicije da su otmičari približno locirani prema telefonskim aparatima.

- Otmičari su se vratili prema gradu koji je blokiran, tako da niko nekontrolisano ne može izaći iz grada - rekao je Odalović.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar