Змајеви спремни: Чека се Спахић!

Репрезентативци Босне и Херцеговине су спремни за двомеч против Ираца и вјерују у побједу у баражу за Европско првенство у Француској.

Фудбал 10.11.2015 | 17:20
Змајеви спремни: Чека се Спахић!

Репрезентативци Босне и Херцеговине су спремни за двомеч против Ираца и вјерују у побједу у баражу за Европско првенство у Француској наредне године, изјавили су уочи тренинга у зеничком кампу на којем ће бити сви играчи осим Емира Спахића, који им се још увијек није придружио.

Милан Ђурић, репрезентативац Босне и Херцеговине рекао је како читава екипа вјерује у добар резултат и да је побједа са што више голова императив.

"Наравно да очекујемо тешку утакмицу, имају квалитет, јаки су, добро играју јер скоро сви играју у Енглеској, али мислим да ми морамо да радимо што знамо, да играмо као задње утакмице што смо играли, против Велса и Кипра, да покажемо наш квалитет. Ако будемо тако играли и показали се, можемо и побиједити. Добро се осјећам, стандардно играм у клубу и очекујем да ако добијем шансу, да дам свој максимум, али најважније је да се побиједи и да се иде даље. Добра игра нам је најбитнија, да дамо што више голова, па да одемо у Ирску са предношћу. У задње двије утакмице, које су биле врло битне и за мене и за репрезентацију, показао сам да могу дати свој допринос репрезентацији и хвала селектору што ми је дао шансу да се покажем као и цијелој екипи која ми је пружила подршку као да сам ту већ десет година. Сада само требамо завршити ово и да идемо у Француску. Ирци су показачи да имају квалитет и против Њемачке, али уколико будемо играли јако, мислим да можемо побиједити, а зрачни дуели ми не представљају проблем", рекао је стријелац голова против Велса и Кипра.

Ибрахим Шехић, резервни голман репрезентације, рекао је да су Ирци јака екипа која нас може изненадити игром, али не и играчима.

"Очекујемо да направимо добар резултат овдје у Зеници и иако многи говоре да је лоше што прву утакмицу играмо кући, мислим да нам је то ипак добро да направимо добар резултат. Сигуран сам да се и у Ирској можемо бранити и ићи даље. Доласком новог стручног штаба смо направили састанак и договорили шта све морамо урадити, да немам право на кикс и успјели смо да дођемо у бараж. Ниједан фудбалер не воли бити резерва, али Јасмин и ја смо дошли да помогнемо репрезентацији и спремни смо, као и Беговић, јер сви желимо једно, а то је побједа", рекао је Шехић.

Он је рекао како Ирци играју слично Велшанима и да ће његови саиграчи бити спремни за такву игру.

Селектор "Змајева" Мехмед Баждаревић рекао је како очекује тешку утакмицу, али и жртву и жељу репрезентативаца те побједу.

"Мислим да има пуно спекулација и информација које су тачне или нису. На нама је да се спремимо и да играмо без обзира са којим тимом Ирци буду играли. Видјели смо како су играли, студирали смо до најситнијих детаља и мислим да ће у овој утакмици играти срце, жеља, инспирација и форма и надам се да са нашом публиком имамо аргументе да направимо добар резултат у овој утакмици", рекао је популарни Меша.

Он је додао да на Крунића, Аничића и Зеца неће моћи рачунати, али да су остали играчи спремни.

"Ирци су квалитетна екипа, али концентришем се на нашу екипу и нашу игру, али бит ће јако тешко јер им играчи играју у Енглеској, а и њихова игра у квалификацијама им даје право да се надају одласку на ЕУРО, али то право имамо и ми. Важан је фактор што имамо играче, овог пута немамо толико проблема са повредама, а до петка ћемо видјети, а тада ће бити важна борбеност. Ово је колективна игра, жеља против доброг противника, али мислим да можемо да их надиграмо", рекао је Баждаревић.

Он ће без обзира на исход утакмица с Ирском остати селектор "змајева" и у наредном циклусу квалификација за Свјетско првенство.

"Мислим да нам је свима у стручном штабу драго да Ногометни савез има повјерење у нас, нервоза и притисак су присутни и најважније је да се добро припремимо, и ми и момци. Уговор је тренутно неважан за утакмице. Вјерујем свим играчима, важно је да су сви овдје, да су мотивисани, а од њих очекујем жељу и борбеност. Најважније је како ће играти ко буде играо, а не ко ће играти", изјавио је шеф стручног штаба БиХ.

Репрезентација Босне и Херцеговине игра двомеч баража за одлазак на Европско првенство у Француској 2016. године. Први сусрет игра у Зеници 13. новембра, док је узвратни меч 16. новембра на стадиону Авива у Даблину. Прва утакмица игра се у Зеници на стадиону Билино поље са почетком у 20:45.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

лука

10.11.2015 16:22

Од када ви пратите змајеве

ОДГОВОРИТЕ
Name

едо

10.11.2015 17:11

Не рисе Лука...хајде момци јос овај пут...

Name

Сам

10.11.2015 18:40

А ти кофол слуцајно кликнуо на наслов? Освјетлај нам образ Милане Дјурицу има нас који те постујемо и бодримо нисмо сви исти.

Name

бања лука

10.11.2015 18:57

Напред момци и нека Вам је са срећом, гледаћу васу Зеници

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузла

10.11.2015 19:44

Браво момци само напријед и сретно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

10.11.2015 20:49

Заиста ми није јасно зашто се уопште јављају они који неволе Беха репку.Напред змајеви има нас немал број који навијамо за вас.Браво за БН телевизију свака вам част,зато сте најгледанија и најслушанија кућа на овим просторима од свих нација који у овој држави живе.Сретно змајеви!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дамир_072

10.11.2015 22:26

Тако је. Живим у Сарајеву. У колима ми је на радију већину времена радио БН. У кући ми је на тв вецину времена те ве БН :-)

Name

Зеро

11.11.2015 04:22

Змајеви идеемооо још овај пут , само за једну једину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заре

11.11.2015 06:47

Напред Змајеви... П.С. кога не интересује има опцију да не отвара вест. Хвала БН на вестима, најбољи сте.

ОДГОВОРИТЕ