Катанац на пет апотека у Српској

Здравствена инспекција у Српској ове године је у скоро свакој трећој контролисаној апотеци пронашла одређене неправилности, а због пропуста у раду на пет апотека је стављен и катанац.

Република Српска 10.11.2015 | 13:16
Катанац на пет апотека у Српској

"Инспектори су с циљем отклањања неправилности у апотекама изрекли 115 управних мјера и издали 30 прекршајних налога у вриједности од 59.500 марака. Такође, изречено је пет забрана рада апотекама, од којих су двије још на снази" - рекли су у Инспекторату Републике Српске.

Како су навели у Инспекторату, једна апотека није имала магистра фармације као одговорно лице, у другом случају магистар фармације није ни био присутан иако је вођен као одговорно лице, док једна апотека није имала рјешење Министарства здравља и била је затворена док није обезбиједила то рјешење.

"У једном случају магистар фармације није имао лиценцу Фармацеутске коморе Републике Српске, а у другом је апотека тражила од Министарства да привремено престане да ради, али је затечена у раду", казали су у Инспекторату.

Подсјетили су да је републичка здравствена инспекција у овој години обавила укупно 902 контроле, а да је у области производње и промета лијекова и медицинских средстава у апотекама било 314 контрола, послије којих су у 119 случајева утврђене неправилности.

Прошла година

У Инспекторату Републике Српске кажу да су у 2014. години затворене двије апотеке које нису имале магистра фармације и једна апотекарска станица, јер није имала рјешење Министарства здравља и социјалне заштите РС о испуњавању прописаних услова.

(Глас Српске)

Коментари / 0

Оставите коментар