Јовић: Бићемо много бољи кад се комплетирамо!

Репрезентативни бек против МЗТ-а добро одменио Гала Мекела, коме су, изгледа, одбројани дани у Црвеној звезди.

Кошарка 11.11.2015 | 14:20
Јовић: Бићемо много бољи кад се комплетирамо!

Упркос великом труду, Црвена звезда никако да макар подсети на издања из прошле сезоне. Састав тима се константно мења, а негативна атмосфера из евролигашких пораза неумољиво се преноси на утакмице АБА лиге.

Ипак, квалитет црвено-белих је за стандарде регионалног такмичења толико велики, да ће они и претежно слабим и конфузним партијама, каква је била у Скопљу против МЗТ-а (71:66), најчешће успети да извуку победу.

Звезда се током четврте четвртине константно "нудила" домаћину, али МЗТ једноставно није могао ништа да убаци када је било најпотребније.

Играч одлуке на другој страни терена био је Стефан Јовић, који је од Гала Мекела преузео улогу првог плејмејкера и нанизао 17 поена и седам асистенција.

О каквом се "скоку" ради, најбоље се види из поређења са Јовићевим просечним учинком у првих осам кола АБА лиге - пет поена и 3,5 асистенција по утакмици.

"И прошле сезоне смо имали пуно проблема у Скопљу. За разлику од неких претходних утакмица, добро смо почели, али нам се догодио пад крајем прве четвртине. Квинси (Милер) је много помогао да у другој четвртини одемо на 'плус 11', Штимац је такође одиграо добро и то је оно што радује, посебно због чињенице да су се они последњи прикључили екипи и да тек треба да се уиграмо", рекао је Јовић.

Упркос свим проблемима - Мекелов статус је тренутно највећи "каменчић у ципели", јер је и самом Израелцу јасно да повратак Маркуса Вилијамса највероватније значи његов одлазак - Звезда се услед пораза Будућности од Партизана вратила на врх табеле, са скором 7-2, тако да бар у АБА лиги може да настави такмичење релативно растерећена.

"Надам се да ћемо, како време буде одмицало, бити све бољи. Потребно је време. Имамо пуно проблема, али носимо се са њима. Свакако ћемо бити бољи када се комплетирамо", обећава Јовић.

Вилијамс ће имати право наступа од 1. децембра, што значи да ће пропустити још по три утакмице АБА лиге (Игокеа, Сутјеска, Цибона) и Евролиге (Бајерн, Стразбур, Реал).

Немања Дангубић требало би такође да заигра почетком децембра, а дуже ће се чекати једино на капитена Луку Митровића, који се опоравља од тешке повреде колена.

Коментари / 0

Оставите коментар