Jović: Bićemo mnogo bolji kad se kompletiramo!

Reprezentativni bek protiv MZT-a dobro odmenio Gala Mekela, kome su, izgleda, odbrojani dani u Crvenoj zvezdi.

Košarka 11.11.2015 | 14:20
Jović: Bićemo mnogo bolji kad se kompletiramo!

Uprkos velikom trudu, Crvena zvezda nikako da makar podseti na izdanja iz prošle sezone. Sastav tima se konstantno menja, a negativna atmosfera iz evroligaških poraza neumoljivo se prenosi na utakmice ABA lige.

Ipak, kvalitet crveno-belih je za standarde regionalnog takmičenja toliko veliki, da će oni i pretežno slabim i konfuznim partijama, kakva je bila u Skoplju protiv MZT-a (71:66), najčešće uspeti da izvuku pobedu.

Zvezda se tokom četvrte četvrtine konstantno "nudila" domaćinu, ali MZT jednostavno nije mogao ništa da ubaci kada je bilo najpotrebnije.

Igrač odluke na drugoj strani terena bio je Stefan Jović, koji je od Gala Mekela preuzeo ulogu prvog plejmejkera i nanizao 17 poena i sedam asistencija.

O kakvom se "skoku" radi, najbolje se vidi iz poređenja sa Jovićevim prosečnim učinkom u prvih osam kola ABA lige - pet poena i 3,5 asistencija po utakmici.

"I prošle sezone smo imali puno problema u Skoplju. Za razliku od nekih prethodnih utakmica, dobro smo počeli, ali nam se dogodio pad krajem prve četvrtine. Kvinsi (Miler) je mnogo pomogao da u drugoj četvrtini odemo na 'plus 11', Štimac je takođe odigrao dobro i to je ono što raduje, posebno zbog činjenice da su se oni poslednji priključili ekipi i da tek treba da se uigramo", rekao je Jović.

Uprkos svim problemima - Mekelov status je trenutno najveći "kamenčić u cipeli", jer je i samom Izraelcu jasno da povratak Markusa Vilijamsa najverovatnije znači njegov odlazak - Zvezda se usled poraza Budućnosti od Partizana vratila na vrh tabele, sa skorom 7-2, tako da bar u ABA ligi može da nastavi takmičenje relativno rasterećena.

"Nadam se da ćemo, kako vreme bude odmicalo, biti sve bolji. Potrebno je vreme. Imamo puno problema, ali nosimo se sa njima. Svakako ćemo biti bolji kada se kompletiramo", obećava Jović.

Vilijams će imati pravo nastupa od 1. decembra, što znači da će propustiti još po tri utakmice ABA lige (Igokea, Sutjeska, Cibona) i Evrolige (Bajern, Strazbur, Real).

Nemanja Dangubić trebalo bi takođe da zaigra početkom decembra, a duže će se čekati jedino na kapitena Luku Mitrovića, koji se oporavlja od teške povrede kolena.

Komentari / 0

Ostavite komentar