Преговори у току: Србе у Либији отели криминалци

Српски држављани који су отети у Либији лоцирани су у околини мјеста Сабрата, где је извршен напад на српску делегацију, сазнају “Вечерње новости”.

Свијет 10.11.2015 | 10:20
Преговори у току: Србе у Либији отели криминалци

Београдски лист у штампаном издању наводи да су у току интензивни преговори српских безбједносних служби и либијских власти са групом за коју се сумња да је отела Слађану Станковић и Јована Степића.

Такође, постоје увјеравања са либијске стране да би службеници српске Амбасаде у Триполију могли ускоро да буду пуштени на слободу.

“Политика” наводи да је амбасадор Потежица кренуо ка Тунису како би своју породицу пребацио у Србију, док је, према сазнањима београдског листа, службеница за везу Амбасаде Србије Слађана Станковић раније тражила да буде повучена са те функције.

У међувремену Вијеће безбједности Сабрате је саопштило да није било обавијештено о проласку српског дипломатског конвоја и навело да за отмицу одговорним сматра амбасадора Србије и надлежне државне институције које се нису консултовале са Вијећем безбједности.

Према незваничним информацијама београдског листа, постоје индиције да су српске држављане отеле одређене криминалне групе и да је циљ отмице финансијске, а не политичке природе.

(Вечерње новости)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

хамо

10.11.2015 10:04

Вјероватно противнници убијеног Гадафија

ОДГОВОРИТЕ
Name

ко

10.11.2015 11:43

Прочитај у АЛО новинама шта пишу о овом случају !