Pregovori u toku: Srbe u Libiji oteli kriminalci

Srpski državljani koji su oteti u Libiji locirani su u okolini mjesta Sabrata, gde je izvršen napad na srpsku delegaciju, saznaju “Večernje novosti”.

Svijet 10.11.2015 | 10:20
Pregovori u toku: Srbe u Libiji oteli kriminalci

Beogradski list u štampanom izdanju navodi da su u toku intenzivni pregovori srpskih bezbjednosnih službi i libijskih vlasti sa grupom za koju se sumnja da je otela Slađanu Stanković i Jovana Stepića.

Takođe, postoje uvjeravanja sa libijske strane da bi službenici srpske Ambasade u Tripoliju mogli uskoro da budu pušteni na slobodu.

“Politika” navodi da je ambasador Potežica krenuo ka Tunisu kako bi svoju porodicu prebacio u Srbiju, dok je, prema saznanjima beogradskog lista, službenica za vezu Ambasade Srbije Slađana Stanković ranije tražila da bude povučena sa te funkcije.

U međuvremenu Vijeće bezbjednosti Sabrate je saopštilo da nije bilo obaviješteno o prolasku srpskog diplomatskog konvoja i navelo da za otmicu odgovornim smatra ambasadora Srbije i nadležne državne institucije koje se nisu konsultovale sa Vijećem bezbjednosti.

Prema nezvaničnim informacijama beogradskog lista, postoje indicije da su srpske državljane otele određene kriminalne grupe i da je cilj otmice finansijske, a ne političke prirode.

(Večernje novosti)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

hamo

10.11.2015 10:04

Vjerovatno protivnnici ubijenog Gadafija

ODGOVORITE
Name

ko

10.11.2015 11:43

Pročitaj u ALO novinama šta pišu o ovom slučaju !