Њемачка: Предсједник Савеза поднио оставку!

Расплиће се клупко које ће дати одговор на питање како су Немци добили организацију последњег Мундијала у својој земљи.

Фудбал 11.11.2015 | 18:40
Њемачка: Предсједник Савеза поднио оставку!

Председник Фудбалског савеза Немачке Волфганг Нирсбах поднео је оставку због навода да је умешан у куповину организације Светског првенства 2006. године.

"Препознао сам да је дошао тренутак да се преузме политичка одговорност", рекао је Нирсбах после седнице председништва Фудбалског савеза Немачке.

Дужност председника обављаће двојица потпредседника Рајнхард Раубал и Рајнер Кох.

Немачки недељник Шпигл је крајем прошлог месеца објавио да је Организациони одбор Немачке за домаћина Мундијала 2006. основао црни фонд од 10,3 милиона швајцарских франака, а да је суму обезбедио бивши директор Адидаса Роберт Луис-Драјфус.

Новац је, наводно, исплаћен пре него што је Фифа донела одлуку о домаћину Мундијала, да би се обезбедили гласови четворице азијских делегата од укупно 24 члана Извршног комитета Фифе.

Организациони комитет Немачке тада је предводио легендарни фудбалер Франц Бекенбауер, а у рад је био укључен и Нирсбах, а Шпигл је навео да су обојица у то време знали за постојање црног фонда.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

11.11.2015 17:48

Ајмо сада искрено!Ко све није подмазивао???Русија,Катар ИТД!!!Ако ћемо искрено дје пара буши, ни бургија немозе то је ФАКТ!!!Поззз

ОДГОВОРИТЕ