Njemačka: Predsjednik Saveza podnio ostavku!

Raspliće se klupko koje će dati odgovor na pitanje kako su Nemci dobili organizaciju poslednjeg Mundijala u svojoj zemlji.

Fudbal 11.11.2015 | 18:40
Njemačka: Predsjednik Saveza podnio ostavku!

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Volfgang Nirsbah podneo je ostavku zbog navoda da je umešan u kupovinu organizacije Svetskog prvenstva 2006. godine.

"Prepoznao sam da je došao trenutak da se preuzme politička odgovornost", rekao je Nirsbah posle sednice predsedništva Fudbalskog saveza Nemačke.

Dužnost predsednika obavljaće dvojica potpredsednika Rajnhard Raubal i Rajner Koh.

Nemački nedeljnik Špigl je krajem prošlog meseca objavio da je Organizacioni odbor Nemačke za domaćina Mundijala 2006. osnovao crni fond od 10,3 miliona švajcarskih franaka, a da je sumu obezbedio bivši direktor Adidasa Robert Luis-Drajfus.

Novac je, navodno, isplaćen pre nego što je Fifa donela odluku o domaćinu Mundijala, da bi se obezbedili glasovi četvorice azijskih delegata od ukupno 24 člana Izvršnog komiteta Fife.

Organizacioni komitet Nemačke tada je predvodio legendarni fudbaler Franc Bekenbauer, a u rad je bio uključen i Nirsbah, a Špigl je naveo da su obojica u to vreme znali za postojanje crnog fonda.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

11.11.2015 17:48

Ajmo sada iskreno!Ko sve nije podmazivao???Rusija,Katar ITD!!!Ako ćemo iskreno dje para buši, ni burgija nemoze to je FAKT!!!Pozzz

ODGOVORITE