Запаљена кућа Србина повратника у Метохији

У повратничком селу Сига код Пећи запаљена је кућа Максима Јашовића, али укућани нису били у њој па није било повређених.

Србија 09.11.2015 | 21:27
Запаљена кућа Србина повратника у Метохији

Ово је други случај паљења кућа Србима у том метохијском селу у последњих месец дана, јавио је Радио Гораждевац уз подсећање да је претходно запаљена кућа Љуба Ивановића, која се налази на 50 метара од куће Јашовића.

Срби који живе у том селу уплашени су за своју безбедност и захтевају да надлежни побољшају безбедносну ситуацију.

Начелница Пећког округа Винка Радосављевић рекла је да представници међународне заједнице треба да учине све како би заштитили Србе који живе у региону Пећи, на Косову и Метохији реагујићи на паљење још једне српске куће.

Радосављевић је најоштрије осудила паљење куће у Метохији чији је власник Србин, истакавши да повређених није било само захваљујући чињеници да у кући у тренутку пожара није било укућана.

"Кућа је била празна, изгорела је цела, све што је могло да изгори изгорело је", рекла је Радосављевићева Тањугу, нагласивши да у селу Сига живи свега десетак српских повратничких породица.

"Позивам међународну заједницу да нам да одговор да ли Срби имају право да живе на вековним огњиштима у Метохији или је притисак знак да Срби треба да оду са ових простора", рекла је начелница Пећког округа.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар