Zapaljena kuća Srbina povratnika u Metohiji

U povratničkom selu Siga kod Peći zapaljena je kuća Maksima Jašovića, ali ukućani nisu bili u njoj pa nije bilo povređenih.

Srbija 09.11.2015 | 21:27
Zapaljena kuća Srbina povratnika u Metohiji

Ovo je drugi slučaj paljenja kuća Srbima u tom metohijskom selu u poslednjih mesec dana, javio je Radio Goraždevac uz podsećanje da je prethodno zapaljena kuća Ljuba Ivanovića, koja se nalazi na 50 metara od kuće Jašovića.

Srbi koji žive u tom selu uplašeni su za svoju bezbednost i zahtevaju da nadležni poboljšaju bezbednosnu situaciju.

Načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević rekla je da predstavnici međunarodne zajednice treba da učine sve kako bi zaštitili Srbe koji žive u regionu Peći, na Kosovu i Metohiji reagujići na paljenje još jedne srpske kuće.

Radosavljević je najoštrije osudila paljenje kuće u Metohiji čiji je vlasnik Srbin, istakavši da povređenih nije bilo samo zahvaljujući činjenici da u kući u trenutku požara nije bilo ukućana.

"Kuća je bila prazna, izgorela je cela, sve što je moglo da izgori izgorelo je", rekla je Radosavljevićeva Tanjugu, naglasivši da u selu Siga živi svega desetak srpskih povratničkih porodica.

"Pozivam međunarodnu zajednicu da nam da odgovor da li Srbi imaju pravo da žive na vekovnim ognjištima u Metohiji ili je pritisak znak da Srbi treba da odu sa ovih prostora", rekla je načelnica Pećkog okruga.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar