Како се Роџер промијенио? Психолог, жена, спонзори...!

Паул Дороченко, који је био кондициони тренер Роџера Федерера у његовим млађим данима, каже да је супруга Мирка променила карактер Швајцарца.

Тенис 10.11.2015 | 20:20
Како се Роџер промијенио? Психолог, жена, спонзори...!

“У контакту сам са њиме, видео сам га у Мадриду, где се фотографисао са мојим сином Серхијем – када је Федерер имао 18 година, Серхи се тек родио, а од тада га није видео. Сада Серхи има 15 година, висок је 185 цм и игра кошарку. Када га је Федерер видео, рекао ми је: ’Је л’ то мали Серхи?’ Пријатељи смо“, рекао је Дороченко.

Пре неколико дана Беноа Пер рекао је да не би могао да промени свој став на терену за један дан као што је то учинио Федерер, који је као младић био знатно темпераментнији.

“Није се то десило за један дан – када је био млађи, Федерер је радио са спортским психологом, али одлучујући фактор десио се када је упознао будућу супроугу. Такође, спонзори су веровали у њега и некако су му рекли: ’Волели бисмо да си овакав’. Некада је тешко променити се, али поправиш се ако ти следује лепа награда“, каже Дороченко у интервјуу за сајт Пунто де бреак

Говорећи о Ђоковићевој доминацији, Дороченко је приметио:

“Он је скоро савршен, све ради добро. Ако бих баш морао да бирам слабу тачку, то би био форхенд. Како би он био побеђен, потребни су играчи попут Федерера. И Надал може то да уради, мада мислим да Рафа може боље да сервира“.

Коментари / 0

Оставите коментар