Kako se Rodžer promijenio? Psiholog, žena, sponzori...!

Paul Doročenko, koji je bio kondicioni trener Rodžera Federera u njegovim mlađim danima, kaže da je supruga Mirka promenila karakter Švajcarca.

Tenis 10.11.2015 | 20:20
Kako se Rodžer promijenio? Psiholog, žena, sponzori...!

“U kontaktu sam sa njime, video sam ga u Madridu, gde se fotografisao sa mojim sinom Serhijem – kada je Federer imao 18 godina, Serhi se tek rodio, a od tada ga nije video. Sada Serhi ima 15 godina, visok je 185 cm i igra košarku. Kada ga je Federer video, rekao mi je: ’Je l’ to mali Serhi?’ Prijatelji smo“, rekao je Doročenko.

Pre nekoliko dana Benoa Per rekao je da ne bi mogao da promeni svoj stav na terenu za jedan dan kao što je to učinio Federer, koji je kao mladić bio znatno temperamentniji.

“Nije se to desilo za jedan dan – kada je bio mlađi, Federer je radio sa sportskim psihologom, ali odlučujući faktor desio se kada je upoznao buduću suprougu. Takođe, sponzori su verovali u njega i nekako su mu rekli: ’Voleli bismo da si ovakav’. Nekada je teško promeniti se, ali popraviš se ako ti sleduje lepa nagrada“, kaže Doročenko u intervjuu za sajt Punto de break

Govoreći o Đokovićevoj dominaciji, Doročenko je primetio:

“On je skoro savršen, sve radi dobro. Ako bih baš morao da biram slabu tačku, to bi bio forhend. Kako bi on bio pobeđen, potrebni su igrači poput Federera. I Nadal može to da uradi, mada mislim da Rafa može bolje da servira“.

Komentari / 0

Ostavite komentar