Предузећа без радника зарадила 3,5 милијарде

Рад Владе на контроли рада на црно у Републици Српској не може добити пролазну оцјену, изјавила је генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске Велка Оџаковић, износећи веома забрињавајуће податке.

Република Српска 09.11.2015 | 20:26
Предузећа без радника зарадила 3,5 милијарде

Наиме, у Републици Српској је много тога из категорије "вјеровали или не" могуће, па тако велики гиганти послују са губитком, али дешава се и да добит од три и по милијарде марака остваре предузећа која немају ни једног запосленог. 

"Чињеница да имамо више од 106 предузећа у Републици Српској, која су оставрила добит већу од 3,5 милијарде, а да немају ни једног запосленог најбоље говори у каквом систему живимо", казала је Ожаковићева и додала да се ради о предузећима, као што су грађевинска предузећа и она из области услужне дјелатности која би по својој структури морала да имају запослене раднике.

Додала је да је неформална економија, односно рад на црно нешто што треба да забрине домаће власти, јер се због тог проблема у БиХ изгуби више од једне трећине бруто друштвеног производа.

 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

свето

09.11.2015 19:29

Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

09.11.2015 19:35

Зивио путин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аероплан

09.11.2015 19:42

Може ли школа без иједног ђака, болница без пацијента?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

09.11.2015 19:51

Молим Вас објасните читаоцима како се у Босни бављењем политике постаје богат и зашто зато у РС поштен човјек нема хлеба да једе и млијека да пије?! Ракије се увијек нађе и свињског печења код Православни СРБа а јагњећег код муслимана. Да ли је за бављење политиком у Босни потребно знање и поштење или склоност ка лоповлуцима и спремност на издајство Бога и СРБства?! БАШ МЕ ИНТЕРЕДУЈЕ ДА ЛИ ИСПУЊАВАМ УСЛОВЕ ЗА БОСАНСКОГ ПОЛИТИЧАРА У РС, БРЧКОМ ИЛИ ФЕДЕРАЦИЈИ. МОЖДА СУ УСЛОВИ ЗА ПОЛИТИЧАРА У БОСНИ СВАГДЕ ИСТИ ДА БУДЕШ ЛОПУЖА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ево

09.11.2015 21:31

Просјечни бизнисмен у РС има само средњу стручну спрему, око 55 година, не говори ниједан страни језик, нити редовно користи рачунар, показало је истраживање које је спровела Агенција за развој малих и средњих предузећа РС.Просјечном предузетнику у РС раст фирме није приоритет, већ искључиво ликвидност и задовољавање његових породичних потреба. На овакву генерацију предузетника се данас ослања привреда РС - истакао је Марковић. Он је нагласио да је просјечан привредник у РС предузетник из нужде, само зато што не може да нађе посао у струци.

Name

Фбиа

09.11.2015 20:07

Ресио сам и ја стара да оперем несто пара...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОГИ ПРИЈЕДОР

09.11.2015 20:17

НЕ БАЦАЈТЕ НАРОДУ ПРАШИНУ У ОЧИ,НЕКА ОВА ДОДИКОВА ОБЈАСНИ ДА СУ ТО ФИРМЕ БЛИСКЕ ДОДИКУ И ПАВИЋУ,ОВЕ ФИРМЕ ДОБИЈУ ПОСЛОВЕ БЕЗ ТЕНДЕРА И ОНДА НАЂУ ПОДИЗВОЂАЧА КОЈИ ИМА ИЛИ НЕМА СВЕ РАДНИКЕ ПРИЈАВЉЕНЕ А КАКО БИ И МОГО ПРИЈАВИТИ КАД МУ ОВЕ ТАЈКУНСКЕ ФИРМЕ ДАЈУ САМО МРВИЦЕ А СЕБИ УЗМУ КАЈМАК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

09.11.2015 21:16

Онда ће сви запослени добит 13-ту плату регрес за годишњи-а вјеруј да ће ту паст и БОЖИЋНИЦА ово све као у њемачку, све под конац,нема шта.Тако се то ради и Држава гради,(УРУШАВА) Павићу,дај коментар на ове успјешне фирма.Пара ЛЕЖЕ Народ каиш стеже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

незапослена зена

09.11.2015 21:27

Засто се у тим својим изјавама увијек хватате за најситније плацене раднике а не видите крупне звјерке које краду ста стигну и не одговарају никоме када обицан цовјек не плати струју искљуце га а богатуни само пребацују са папира на папир ниста не плацају пријаве раднике малтлетирају их како хоце исцрпљују их и исцједјују као крпу и опет када хоце доктору не могу књизицу да потврде немају право ни на ста. То није крив радник него дрзава која допуста лопузама да скидају кајмак а радницима на капаљку а онима сто су у фотељи на врху највисе треба скресати плате па би било боље свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

инжењер

09.11.2015 21:52

У рату, кад је пропала државна фирма у којој сам радио, ушао сам у производњу одредјених производа високе класе. Испоставило се да у оваквој држави, то је била немогућа мисија, и све је пропало. Док год је овај народ овакав какав је, имаћемо и овакве назови политичаре и тајкуне, и биће овако и још горе. Све је до народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

10.11.2015 03:43

Корупција на свим нивоима је рак рана сваке демокрац/тије!

ОДГОВОРИТЕ