Preduzeća bez radnika zaradila 3,5 milijarde

Rad Vlade na kontroli rada na crno u Republici Srpskoj ne može dobiti prolaznu ocjenu, izjavila je generalni sekretar Saveza sindikata Republike Srpske Velka Odžaković, iznoseći veoma zabrinjavajuće podatke.

Republika Srpska 09.11.2015 | 20:26
Preduzeća bez radnika zaradila 3,5 milijarde

Naime, u Republici Srpskoj je mnogo toga iz kategorije "vjerovali ili ne" moguće, pa tako veliki giganti posluju sa gubitkom, ali dešava se i da dobit od tri i po milijarde maraka ostvare preduzeća koja nemaju ni jednog zaposlenog. 

"Činjenica da imamo više od 106 preduzeća u Republici Srpskoj, koja su ostavrila dobit veću od 3,5 milijarde, a da nemaju ni jednog zaposlenog najbolje govori u kakvom sistemu živimo", kazala je Ožakovićeva i dodala da se radi o preduzećima, kao što su građevinska preduzeća i ona iz oblasti uslužne djelatnosti koja bi po svojoj strukturi morala da imaju zaposlene radnike.

Dodala je da je neformalna ekonomija, odnosno rad na crno nešto što treba da zabrine domaće vlasti, jer se zbog tog problema u BiH izgubi više od jedne trećine bruto društvenog proizvoda.

 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

sveto

09.11.2015 19:29

Bravo

ODGOVORITE
Name

Baja

09.11.2015 19:35

Zivio putin

ODGOVORITE
Name

Aeroplan

09.11.2015 19:42

Može li škola bez ijednog đaka, bolnica bez pacijenta?

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

09.11.2015 19:51

Молим Вас објасните читаоцима како се у Босни бављењем политике постаје богат и зашто зато у РС поштен човјек нема хлеба да једе и млијека да пије?! Ракије се увијек нађе и свињског печења код Православни СРБа а јагњећег код муслимана. Да ли је за бављење политиком у Босни потребно знање и поштење или склоност ка лоповлуцима и спремност на издајство Бога и СРБства?! БАШ МЕ ИНТЕРЕДУЈЕ ДА ЛИ ИСПУЊАВАМ УСЛОВЕ ЗА БОСАНСКОГ ПОЛИТИЧАРА У РС, БРЧКОМ ИЛИ ФЕДЕРАЦИЈИ. МОЖДА СУ УСЛОВИ ЗА ПОЛИТИЧАРА У БОСНИ СВАГДЕ ИСТИ ДА БУДЕШ ЛОПУЖА!

ODGOVORITE
Name

evo

09.11.2015 21:31

Prosječni biznismen u RS ima samo srednju stručnu spremu, oko 55 godina, ne govori nijedan strani jezik, niti redovno koristi računar, pokazalo je istraživanje koje je sprovela Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća RS.Prosječnom preduzetniku u RS rast firme nije prioritet, već isključivo likvidnost i zadovoljavanje njegovih porodičnih potreba. Na ovakvu generaciju preduzetnika se danas oslanja privreda RS - istakao je Marković. On je naglasio da je prosječan privrednik u RS preduzetnik iz nužde, samo zato što ne može da nađe posao u struci.

Name

Fbia

09.11.2015 20:07

Resio sam i ja stara da operem nesto para...

ODGOVORITE
Name

OGI PRIJEDOR

09.11.2015 20:17

NE BACAJTE NARODU PRAŠINU U OČI,NEKA OVA DODIKOVA OBJASNI DA SU TO FIRME BLISKE DODIKU I PAVIĆU,OVE FIRME DOBIJU POSLOVE BEZ TENDERA I ONDA NAĐU PODIZVOĐAČA KOJI IMA ILI NEMA SVE RADNIKE PRIJAVLJENE A KAKO BI I MOGO PRIJAVITI KAD MU OVE TAJKUNSKE FIRME DAJU SAMO MRVICE A SEBI UZMU KAJMAK.

ODGOVORITE
Name

XY

09.11.2015 21:16

Onda će svi zaposleni dobit 13-tu platu regres za godišnji-a vjeruj da će tu past i BOŽIĆNICA ovo sve kao u njemačku, sve pod konac,nema šta.Tako se to radi i Država gradi,(URUŠAVA) Paviću,daj komentar na ove uspješne firma.Para LEŽE Narod kaiš steže.

ODGOVORITE
Name

nezaposlena zena

09.11.2015 21:27

Zasto se u tim svojim izjavama uvijek hvatate za najsitnije placene radnike a ne vidite krupne zvjerke koje kradu sta stignu i ne odgovaraju nikome kada obican covjek ne plati struju iskljuce ga a bogatuni samo prebacuju sa papira na papir nista ne placaju prijave radnike maltletiraju ih kako hoce iscrpljuju ih i iscjedjuju kao krpu i opet kada hoce doktoru ne mogu knjizicu da potvrde nemaju pravo ni na sta. To nije kriv radnik nego drzava koja dopusta lopuzama da skidaju kajmak a radnicima na kapaljku a onima sto su u fotelji na vrhu najvise treba skresati plate pa bi bilo bolje svima.

ODGOVORITE
Name

inženjer

09.11.2015 21:52

U ratu, kad je propala državna firma u kojoj sam radio, ušao sam u proizvodnju odredjenih proizvoda visoke klase. Ispostavilo se da u ovakvoj državi, to je bila nemoguća misija, i sve je propalo. Dok god je ovaj narod ovakav kakav je, imaćemo i ovakve nazovi političare i tajkune, i biće ovako i još gore. Sve je do naroda.

ODGOVORITE
Name

Posmatrač

10.11.2015 03:43

Korupcija na svim nivoima je rak rana svake demokrac/tije!

ODGOVORITE