Није Пауновић, већ...?!

Панатинаикос именовао новог тренера. И није Вељко Пауновић. Али, јесте странац.

Фудбал 10.11.2015 | 12:40
Није Пауновић, већ...?!

Селектор "златних орлића" Вељко Пауновић био је кандидат да буде тренер атинског Панатинаикоса. И то више него озбиљан кандидат, што би му био први самостални тренерски посао у неком клубу.

Али, ипак он неће узети атинске "зелене", а могло је да се догоди да две највеће секције спортског друштва Панатинаикос воде двојица тренера чија се презимена завршавају на "ић" и који су бивши играчи Партизана.

Дакле, Александру Ђорђевићу, тренеру кошаркаша Панатинаикоса, неће се придружити Вељко Пауновић у фудбалском клубу.

Али, Панатинаикос јесте довео странца за новог тренера.

Реч је о бившем тренеру Интера, који има 39 година - Андреи Страмаћонију. Италијан је потписао једноипогодишњи уговор са Панатинаикосом.

Страмаћони је прекинуо фудбалску каријеру у 18. години као играч Болоње, потом је радио као скаут Роме, па тренер младог тима Интера, Примавере, па је потом био промовисану тренера првог тима Интера (2012-2013).

Страмаћони је рођен 9. јануара 1976. године и фудбалским наукама посветио се још као тинејџер, након што је 1994. године сазнао ће прерано морати да прекине професионалну каријеру због застражујуће повреде колена у деби сезони за сениоре Болоње. Године 2005. добио је први стални посао као главни скаут Роме за младе италијанске фудбалере, а успеси на том радном месту препоручили су га Интеру.

Када је завршио Правни факултет и добио УЕФА лиценцу, Страмаћони је именован у првог тренера младог тима Интера.

После Интера био је тренер Удинезеа.

Коментари / 0

Оставите коментар