Nije Paunović, već...?!

Panatinaikos imenovao novog trenera. I nije Veljko Paunović. Ali, jeste stranac.

Fudbal 10.11.2015 | 12:40
Nije Paunović, već...?!

Selektor "zlatnih orlića" Veljko Paunović bio je kandidat da bude trener atinskog Panatinaikosa. I to više nego ozbiljan kandidat, što bi mu bio prvi samostalni trenerski posao u nekom klubu.

Ali, ipak on neće uzeti atinske "zelene", a moglo je da se dogodi da dve najveće sekcije sportskog društva Panatinaikos vode dvojica trenera čija se prezimena završavaju na "ić" i koji su bivši igrači Partizana.

Dakle, Aleksandru Đorđeviću, treneru košarkaša Panatinaikosa, neće se pridružiti Veljko Paunović u fudbalskom klubu.

Ali, Panatinaikos jeste doveo stranca za novog trenera.

Reč je o bivšem treneru Intera, koji ima 39 godina - Andrei Stramaćoniju. Italijan je potpisao jednoipogodišnji ugovor sa Panatinaikosom.

Stramaćoni je prekinuo fudbalsku karijeru u 18. godini kao igrač Bolonje, potom je radio kao skaut Rome, pa trener mladog tima Intera, Primavere, pa je potom bio promovisanu trenera prvog tima Intera (2012-2013).

Stramaćoni je rođen 9. januara 1976. godine i fudbalskim naukama posvetio se još kao tinejdžer, nakon što je 1994. godine saznao će prerano morati da prekine profesionalnu karijeru zbog zastražujuće povrede kolena u debi sezoni za seniore Bolonje. Godine 2005. dobio je prvi stalni posao kao glavni skaut Rome za mlade italijanske fudbalere, a uspesi na tom radnom mestu preporučili su ga Interu.

Kada je završio Pravni fakultet i dobio UEFA licencu, Stramaćoni je imenovan u prvog trenera mladog tima Intera.

Posle Intera bio je trener Udinezea.

Komentari / 0

Ostavite komentar