Медведев: Могуће да је терористички напад узрок пада авиона

Руски премијер Дмитриј Медведев изјавио је да се не одбацује могућност да је терористички напад узрок пада руског авиона у Египту када су погинуле 224 особе.

Свијет 09.11.2015 | 19:34
Медведев: Могуће да је терористички напад узрок пада авиона

"Могућност да је то био терористички чин очигледно остаје као евентуално објашњење онога што се догодило", рекао је Медведев у интервјуу за "Росискају газету" који ће бити објављен 11. новембра.

Због тога је, како је навео, донета одлука о обустави летова за Египат на основу препорука и материјала антитерористичког комитета, преноси Тасс.

Медведев је први високи руски званичник који није одбацио могућност терористичког напада као узрока пада авиона.

Председник Владимир Путин је у петак наложио обуставу летова руских авио компанија за Египат из безбедносних разлога, а та забрана неће брзо бити укинута.

"Потребно је време да се осигура безбедност за одмор у Египту", рекао је Медведев и додао да руске власти настављају да обезбеђују повратак руских туриста из Египта.

Од петка до данас Русија је са више од 100 летова довела око 25.000 туриста кући.

Медведев је рекао да се пртљаг руских туриста превози посебним авионима због повећаног безбедносног ризика.

Заменик руског премијера Аркадиј Дворкович је раније објаснио да је за транспорт пртљага руских туриста из Египта потребно између 30 и 35 летова, а да је досад са 27 летова три авиона допремљено више од 70 тона пртљага.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Крајишник

09.11.2015 19:39

Изгледа да Руси више не иду код Мила Дјукановића на годишњи. Ићи ће поново кад га Црногорци збаце. До тад, јок.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

09.11.2015 21:00

Руси касно пале исто као СРБи. Пад авиона Русија треба сада да искористи за обрачун са муслиманским терористима широм планете. Око за око,зуб зуб за зуб, глава за главу па докле стигнемо. Када терориста више небуде било моће тада Нова клада у Русији мирно да путује на своје одморе и слободно да живи по цијелом свијету. До тада биће добро и јадранско море у Црној Гори!