Medvedev: Moguće da je teroristički napad uzrok pada aviona

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je da se ne odbacuje mogućnost da je teroristički napad uzrok pada ruskog aviona u Egiptu kada su poginule 224 osobe.

Svijet 09.11.2015 | 19:34
Medvedev: Moguće da je teroristički napad uzrok pada aviona

"Mogućnost da je to bio teroristički čin očigledno ostaje kao eventualno objašnjenje onoga što se dogodilo", rekao je Medvedev u intervjuu za "Rosiskaju gazetu" koji će biti objavljen 11. novembra.

Zbog toga je, kako je naveo, doneta odluka o obustavi letova za Egipat na osnovu preporuka i materijala antiterorističkog komiteta, prenosi Tass.

Medvedev je prvi visoki ruski zvaničnik koji nije odbacio mogućnost terorističkog napada kao uzroka pada aviona.

Predsednik Vladimir Putin je u petak naložio obustavu letova ruskih avio kompanija za Egipat iz bezbednosnih razloga, a ta zabrana neće brzo biti ukinuta.

"Potrebno je vreme da se osigura bezbednost za odmor u Egiptu", rekao je Medvedev i dodao da ruske vlasti nastavljaju da obezbeđuju povratak ruskih turista iz Egipta.

Od petka do danas Rusija je sa više od 100 letova dovela oko 25.000 turista kući.

Medvedev je rekao da se prtljag ruskih turista prevozi posebnim avionima zbog povećanog bezbednosnog rizika.

Zamenik ruskog premijera Arkadij Dvorkovič je ranije objasnio da je za transport prtljaga ruskih turista iz Egipta potrebno između 30 i 35 letova, a da je dosad sa 27 letova tri aviona dopremljeno više od 70 tona prtljaga.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Krajišnik

09.11.2015 18:39

Izgleda da Rusi više ne idu kod Mila Djukanovića na godišnji. Ići će ponovo kad ga Crnogorci zbace. Do tad, jok.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

09.11.2015 20:00

Руси касно пале исто као СРБи. Пад авиона Русија треба сада да искористи за обрачун са муслиманским терористима широм планете. Око за око,зуб зуб за зуб, глава за главу па докле стигнемо. Када терориста више небуде било моће тада Нова клада у Русији мирно да путује на своје одморе и слободно да живи по цијелом свијету. До тада биће добро и јадранско море у Црној Гори!