Видео: Најбољи извођачи прекида - од Михе до Чалханоглуа!

За њих је слободњак као пенал! Некада је Синиша Михајловић био страх и трепет за голмане када би изводио слободне ударце, данас је то Хакан Чалханоглу. Фудбалер Бајера је, слободно се може рећи, специјалиста број један за голове из прекида.

Фудбал 10.11.2015 | 23:40
Видео: Најбољи извођачи прекида - од Михе до Чалханоглуа!

Али, да кренемо од Синише...

Михајловићев рекорд у Серији А од 28 голова из слободних удараца, изједначен је пролетос када је то исто успео да учини Андреа Пирло који је потом отишао да игра фудбал за Њујорк сити.

И тамо је ефикасан и на листи најбољих извођача слободних удараца тренутно, на високом је другом месту.

Када се помену слободни ударци, многима су одмах синоними Мишел Платини, Дејвид Бекам, Роберто Карлос, Жунињо Пернамбукано, Синишас Михајловић. Или Лионел Меси и Кристијано Роналдо, али Хакан Чалханоглу је статистички бољи.

Играч Бајера постиже гол из слободњака у просеку на сваких 6,81 мечева! Иза њега је Пирло, па Франческо Лоди из Удинезеа, а на листи Топ 11, Роналдо је шести, а Меси девети.

Чалханоглу каже да му је један од узора био и Дејвид Бекам, који је и даље ненадмашан у Премијер лиги са 15 голова из прекида.

- Покушавам увек лопту да пребацим преко зида. Ако је захватим добро и пређе зид, обично то буде гол. Гледао сам многе специјалисте за слободне ударце. Дејвид Бекам је био сјајан извођач, Жунињо такође, од таквих се учи. Они су моји узори, преко њих развијам сопствену технику ударца - каже Чалханоглу, који је и због тога на мети бројних великана европског фудбала, пре свих Атлетико Мадрида, Барселоне и Манчестер јунајтеда.

Оно што је важно истаћи је да Чалханоглу има само 21 годину. Мајстор за голове са дистанце, а у две сезоне Бундеслиге постигао је чак 15 голова после удараца ван казненог простора. Уз то, има двоцифрен број асистенција и то га такође чини драгоценим играчем. Ове сезоне већ има пет голова и четири асистенције и није ни чудо што и директор Руди Фелер признаје да неће још дуго моћи да га задржи.

Коментари / 0

Оставите коментар