Маркес: Нисам штитио Лоренца, хтио сам побједу!

Возач Репсол Хонде Марк Маркес негирао је тврдње Валентина Росија да је штитио Хорхеа Лоренца на последњој трци сезоне, Великој награди Валенсије.

Остали спортови 09.11.2015 | 22:40
Маркес: Нисам штитио Лоренца, хтио сам побједу!

Маркес је заузео друго место на стази “Рикардо Тормо”, иза Лоренца, који је освојио титулу са пет бодова предности у односу на ‘Доктора’.

Млади Шпанац је током целе трке био одмах иза новог шампиона, али ниједног тренутка није покушао да га нападне. То је засметало Росију, који је чак за њега рекао да је био Лоренцов телохранитељ јер је одмах одговорио на напад свог тимског колеге Данија Педросе када је покушао да их угрози на челним позицијама.

Маркес је после трке рекао да га је Педросин напад коштао шансе за победу, а на конференцији за медије је негирао Росијеве тврдње.

“Да сам покушао да будем Лоренцов телохранитељ, био бих пет или шест секунди иза. Не бих ризиковао и пратио га. Да сам остао пет или десет секунди иза, било би лако. Али, мој циљ је био да дам 100 одсто и борим се за победу”, нагласио је Маркес.

Роси је претходно оптужио Маркеса да га је намерно успоравао да би помогао Лоренцу у Аустралији, пре него што је дошло до инцидента између њих двојице на претпоследњој трци у Сепангу.

“Знате, он је то већ рекао после Филип Ајланда. То тада нисам разумео јер сам му тада дао пет бодова тиме што сам био испред Лоренца. Јаноне је био тај који му је одузео четири бода. После те трке, он је дошао, извинио се, руковали смо се и то је било то. Али, када смо дошли у Малезији, проговорио је”, истакао је Маркес.

Коментари / 0

Оставите коментар