Лоренцо: Побиједио сам Росија у свему!

Нови шампион краљевске класе Мото ГП шампионата Хорхе Лоренцо рекао је да статистика доказује да је заслужио титулу, а не његов тимски колега Валентино Роси.

Остали спортови 10.11.2015 | 09:40
Лоренцо: Побиједио сам Росија у свему!

Шпанац је тријумфом на последњој трци сезоне, Великој награди Валенсије, дошао до пете титуле светског шампиона у каријери, победивши ‘Доктора’ за пет бодова, пошто је Италијан после старта са последњег места као циљ прошао као четврти.

“Мислим да је јасно да сам заслужио ову титулу. Ако погледате статистику у поређењу са Росијем, победили смо га у свему. У победама, пол позицијама, најбржим круговима, круговима у вођству, најбржим временима на тренинзима, он нас је победио само у подијумима и константности. Такође, због околности – на тркама на којима је падала киша и када сам могао да будем први или други, нисам могао да остварим најбољи резултат”, нагласио је Лоренцо.

Лоренцо је током тек завршене сезоне тријумфовао на седам трка, у поређењу са Росијеве четири победе, а имао је и пет пол позиција, а ‘Доктор’ само једну, у Асену.

Шпанац је такође истакао да би био у много бољој позицији пред затварање сезоне да је боље ушао у сезону, пошто није био на подијуму на прве три трке.

“Само сам на почетку сезоне био лош. То ме је спречило да у Валенсију дођем са 20, 30 или чак 40 бодова предности и то је јасно. То је јасно свакоме ко зна нешто о моторима, ко ме је видео на стази или телевизији и не навија ни за једног возача”, истакао је Лоренцо.

Роси је, с друге стране, истакао да Лоренцо не би требало да буде много срећан због титуле јер је није, како је рекао, освојио на стази.

Коментари / 0

Оставите коментар