Lorenco: Pobijedio sam Rosija u svemu!

Novi šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Horhe Lorenco rekao je da statistika dokazuje da je zaslužio titulu, a ne njegov timski kolega Valentino Rosi.

Ostali sportovi 10.11.2015 | 09:40
Lorenco: Pobijedio sam Rosija u svemu!

Španac je trijumfom na poslednjoj trci sezone, Velikoj nagradi Valensije, došao do pete titule svetskog šampiona u karijeri, pobedivši ‘Doktora’ za pet bodova, pošto je Italijan posle starta sa poslednjeg mesta kao cilj prošao kao četvrti.

“Mislim da je jasno da sam zaslužio ovu titulu. Ako pogledate statistiku u poređenju sa Rosijem, pobedili smo ga u svemu. U pobedama, pol pozicijama, najbržim krugovima, krugovima u vođstvu, najbržim vremenima na treninzima, on nas je pobedio samo u podijumima i konstantnosti. Takođe, zbog okolnosti – na trkama na kojima je padala kiša i kada sam mogao da budem prvi ili drugi, nisam mogao da ostvarim najbolji rezultat”, naglasio je Lorenco.

Lorenco je tokom tek završene sezone trijumfovao na sedam trka, u poređenju sa Rosijeve četiri pobede, a imao je i pet pol pozicija, a ‘Doktor’ samo jednu, u Asenu.

Španac je takođe istakao da bi bio u mnogo boljoj poziciji pred zatvaranje sezone da je bolje ušao u sezonu, pošto nije bio na podijumu na prve tri trke.

“Samo sam na početku sezone bio loš. To me je sprečilo da u Valensiju dođem sa 20, 30 ili čak 40 bodova prednosti i to je jasno. To je jasno svakome ko zna nešto o motorima, ko me je video na stazi ili televiziji i ne navija ni za jednog vozača”, istakao je Lorenco.

Rosi je, s druge strane, istakao da Lorenco ne bi trebalo da bude mnogo srećan zbog titule jer je nije, kako je rekao, osvojio na stazi.

Komentari / 0

Ostavite komentar