Роси: Маркесово понашање је лоше за наш спорт!

Деветоструки светски шампион Валентино Роси рекао је да оно што је Марк Маркес урадио на последње три трке сезоне никада није виђено у Мото ГП шампионату.

Остали спортови 09.11.2015 | 17:20
Роси: Маркесово понашање је лоше за наш спорт!

Роси је на последњој трци сезоне, Великој награди Валенсије, заузео четврто место после старта са 26. позиције због казне коју је добио за изазивање инцидента са Маркесом на претходној трци, која је вожена у Малезији.

‘Доктор’ је пре те трке оптужио Маркеса да га је успоравао недељу дана раније у Аустралији, а потом су њих двојица имали окршај на ивици контакта до инцидента у којем је Италијан имао намеру да натера свог ривала да отера прешироко.

Млади возач Репсол Хонде је излетео после контакта, оптужио је Росија да га је шутнуо, да би на затварању сезоне заузео друго место, иза новог шампиона Хорхеа Лоренца, којег ниједном није напао иако је био довољно близу да барем покуша.

На трећем степенику победничког постоља нашао се други возач Репсол Хонде Дани Педроса, па је Лоренцо победио Росија у борби за титулу за пет бодова.

“Градили смо ову сезону од прве трке и на крају је она свакако била сјајна. Био сам конкурентан и нисам правио грешке. После Мотегија сам мислио да имам потенцијал за титулу, али, нажалост, од трке на Филип Ајланду нешто се променило и на последње три трке смо видели нешто што раније нисмо у нашем спорту”, рекао је Роси.

‘Доктор’ је потом поново јавно напао Маркеса, истакавши да је његово понашање лоше за спорт.

“Мислим да је ситуација била лоша, али је сада постала понижавајућа за све јер је Маркесово понашање невероватно и лоше за све, посебно за спорт. Нико није очекивао да би возач Хонде могао да помогне возачу Јамахе да победи и да се бори са својим тимским колегом због тога. Али, таква је ситуација и сви ми морамо да је прихватимо. Срећан сам јер су сада сви видели да сам био у праву када сам све оно рекао у Аустралији и стварно не разумем Маркесово понашање”, нагласио је Италијан.

Роси је истакао да се нада да ће Маркес схватити своје поступке, како је рекао, зарад своје каријере.

“Искрено, тешко ми је да му било шта кажем. Али, надам се да ће разумети шта је урадио на последње три трке због будућности своје каријере. Било је евидентно да су возачи Хонде бржи. Сви знамо да у другом делу трке Хонда има бољи потенцијал, али је Маркес штитио Лоренца као на Филип Ајланду и Сепангу. На крају, мислим да Лоренцо не би требало да буде много срећан јер титула није одлучена на стази. Али, то је већ прошлост”, истакао је Роси.

Коментари / 0

Оставите коментар