Божић о повреди Андрића, Вилсону...

Тренер Партизана Петар Божић рекао је да се нада да повреда Михајла Андрића није теже природе и потврдио долазак Вилсона. Божић сматра да су његови играчи у победи над лидером направили корак напред на кључном пољу...

Кошарка 09.11.2015 | 22:00
Божић о повреди Андрића, Вилсону...

Партизан је у суботу у сјајној атмосфери, пред око 4.500 навијача, успео да изненади подгоричку Будућност (86:77) и започне бег са дна табеле, где је сада усамљена екипа Сутјеске.

Деоба 12. и 13. позиције, уз скор 3-6, и даље не звучи сјајно, али начин на који је савладан лидер АБА лиге могао би да направи прекретницу у по много чему специфичној сезони.

Овај тим Партизана можда нема квалитет као прошлосезонски, или они које је Душко Вујошевић водио у још даљој прошлости, али се полако "кристалише" и напредује. Момци су против Будућности "кидали" већим делом утакмице, осетивши да им се пружа прилика да остваре прву баш вредну победу ове јесени, а и са тактичког аспекта игра постаје све смисленија.

Михајло Андрић се у прошлом колу вратио на терен после повреде, а у суботу се поново повредио на самом почетку утакмице, после чега се није враћао на терен.

Божић је навео да Андрић мора на снимање како би се утврдила озбиљност његове повреде.

"Надам се да је у питању само истегнуће тетиве и да ће брзо на терен. У понедељак чекамо ново појачање Вилсона, који је потписао до краја сезоне. Очекујем да се до средине децембра опорави повређени Мурић и за сада је завршено са појачањима", закључио је Божић.

Ипак, Петар Божић сматра да је у суботу увече на паркету Пионира много важније било "како" се играло, него "шта".

"Стално причам о енергији, која је прво што треба да се препозна у игри ове екипе Партизана. Да се максимално дајемо у фази одбране и да из тога добијамо самопоуздање. Мислим да смо на том пољу против Будућности направили значајан корак даље", рекао је Божић новинарима.

"Тактика може да помогне, али интензитет са којим играте и енергија коју изнесете на терен су најважнији".

Млади тренер истакао је да није морао посебно да ради на психолошкој припреми и уверавању играча да је победа над лидером могућа.

Будућност у првој четвртини јесте отишла на "плус 10", али се њена предност брзо истопила, за шта је изузетно заслужна Божићева одлука да чување расположеног Омара Кука повери крилном играчу Адину Врапцу, а потом и то како је репрезентативац БиХ обавио посао.

"Незгодно је делити последње место на табели, посебно што је било момената када смо уз мало среће могли много боље да прођемо... Али, играчи се нису понашали као да су последњи. Једноставно, касно смо се окупили, комплетирамо се у ходу и није било времена да од почетка сезоне изгледамо онако како бисмо желели. Прикључује нам се сада плејмејкер Вилсон, важан играч кога такође треба уклапати..."

Црно-бели до наредне утакмице, против Задра у гостима, имају више од недељу дана за рад у миру. Само се чека на вести о Михајлу Андрићу, који је обновио повреду стопала.

"Трудићемо се да до Задра задржимо позитивно расположење. Имаћемо времена и за енергетски опоравак и за тренинге... Мени, као тренеру, много је боље тако, него на оним мини-турнејама какве смо имали на почетку сезоне", завршио је разговор Петар Божић.

Можда дуел са Подгоричанима остане забележен као моменат у коме је јасно ставио до знања да може да изађе из сенке Душка Вујошевића и буде тренер каквог заслужују Партизанови навијачи и богата клупска традиција.

Наравно да су сваком тренеру за одређене резултате потребни квалитетни играчи. Црно-бели су доласком Џонса осетно јачи него пре. Ако и Џамал Вилсон донесе помак...

Коментари / 0

Оставите коментар