Božić o povredi Andrića, Vilsonu...

Trener Partizana Petar Božić rekao je da se nada da povreda Mihajla Andrića nije teže prirode i potvrdio dolazak Vilsona. Božić smatra da su njegovi igrači u pobedi nad liderom napravili korak napred na ključnom polju...

Košarka 09.11.2015 | 22:00
Božić o povredi Andrića, Vilsonu...

Partizan je u subotu u sjajnoj atmosferi, pred oko 4.500 navijača, uspeo da iznenadi podgoričku Budućnost (86:77) i započne beg sa dna tabele, gde je sada usamljena ekipa Sutjeske.

Deoba 12. i 13. pozicije, uz skor 3-6, i dalje ne zvuči sjajno, ali način na koji je savladan lider ABA lige mogao bi da napravi prekretnicu u po mnogo čemu specifičnoj sezoni.

Ovaj tim Partizana možda nema kvalitet kao prošlosezonski, ili oni koje je Duško Vujošević vodio u još daljoj prošlosti, ali se polako "kristališe" i napreduje. Momci su protiv Budućnosti "kidali" većim delom utakmice, osetivši da im se pruža prilika da ostvare prvu baš vrednu pobedu ove jeseni, a i sa taktičkog aspekta igra postaje sve smislenija.

Mihajlo Andrić se u prošlom kolu vratio na teren posle povrede, a u subotu se ponovo povredio na samom početku utakmice, posle čega se nije vraćao na teren.

Božić je naveo da Andrić mora na snimanje kako bi se utvrdila ozbiljnost njegove povrede.

"Nadam se da je u pitanju samo istegnuće tetive i da će brzo na teren. U ponedeljak čekamo novo pojačanje Vilsona, koji je potpisao do kraja sezone. Očekujem da se do sredine decembra oporavi povređeni Murić i za sada je završeno sa pojačanjima", zaključio je Božić.

Ipak, Petar Božić smatra da je u subotu uveče na parketu Pionira mnogo važnije bilo "kako" se igralo, nego "šta".

"Stalno pričam o energiji, koja je prvo što treba da se prepozna u igri ove ekipe Partizana. Da se maksimalno dajemo u fazi odbrane i da iz toga dobijamo samopouzdanje. Mislim da smo na tom polju protiv Budućnosti napravili značajan korak dalje", rekao je Božić novinarima.

"Taktika može da pomogne, ali intenzitet sa kojim igrate i energija koju iznesete na teren su najvažniji".

Mladi trener istakao je da nije morao posebno da radi na psihološkoj pripremi i uveravanju igrača da je pobeda nad liderom moguća.

Budućnost u prvoj četvrtini jeste otišla na "plus 10", ali se njena prednost brzo istopila, za šta je izuzetno zaslužna Božićeva odluka da čuvanje raspoloženog Omara Kuka poveri krilnom igraču Adinu Vrapcu, a potom i to kako je reprezentativac BiH obavio posao.

"Nezgodno je deliti poslednje mesto na tabeli, posebno što je bilo momenata kada smo uz malo sreće mogli mnogo bolje da prođemo... Ali, igrači se nisu ponašali kao da su poslednji. Jednostavno, kasno smo se okupili, kompletiramo se u hodu i nije bilo vremena da od početka sezone izgledamo onako kako bismo želeli. Priključuje nam se sada plejmejker Vilson, važan igrač koga takođe treba uklapati..."

Crno-beli do naredne utakmice, protiv Zadra u gostima, imaju više od nedelju dana za rad u miru. Samo se čeka na vesti o Mihajlu Andriću, koji je obnovio povredu stopala.

"Trudićemo se da do Zadra zadržimo pozitivno raspoloženje. Imaćemo vremena i za energetski oporavak i za treninge... Meni, kao treneru, mnogo je bolje tako, nego na onim mini-turnejama kakve smo imali na početku sezone", završio je razgovor Petar Božić.

Možda duel sa Podgoričanima ostane zabeležen kao momenat u kome je jasno stavio do znanja da može da izađe iz senke Duška Vujoševića i bude trener kakvog zaslužuju Partizanovi navijači i bogata klupska tradicija.

Naravno da su svakom treneru za određene rezultate potrebni kvalitetni igrači. Crno-beli su dolaskom Džonsa osetno jači nego pre. Ako i Džamal Vilson donese pomak...

Komentari / 0

Ostavite komentar