Томпсон: Убијамо се од рада, "кликнућемо"

Бек Црвене звезде Рајан Томпсон верује да његов тим може да се пласира у Топ 16 фазу Евролиге.

Кошарка 10.11.2015 | 19:00
Томпсон: Убијамо се од рада, "кликнућемо"

После почетног тријумфа над Стразбуром, Звезда је изгубила од Реала, Химкија и Фенербахчеа.

“Да, све је могуће. Потребна нам је само једна утакмица да вратимо ’моментум’ на своју страну и да повратимо самопоуздање. Онда ћемо поново почети и да се забављамо на терену, а сада смо сви у стилу ’хајде одмах, хајде одмах“, каже Томпсон за Б92.

Црвено-бели су прилично лако изгубили од Фенербахчеа код куће (74:60).

“У неким периодима утакмице играли смо врло добро, играли тимски, продирали смо, додавали, али нисмо победили, а победа је једино што се рачуна. Тешко је јер се сваки дан убијамо од рада на тренинзима како бисмо се спремили за мечеве, а онда је разочарање када се изгуби. Ипак, држимо се заједно, сви смо у уском кругу, тако да само отварамо нову страну и размишљамо о следећој утакмици“.

На питање колико је тешко задржати самопоуздање после неколико убедљивих пораза, 27-годишњи Американац одговара:

“Сви се труде да остану позитивни – блиски смо и знамо да ће у неком тренутку све ’кликнути’. То што смо нови тим не може дуго да нам буде изговор, али ипак још учимо једни о другима. Треба да почнемо од одбране, поготово када нам не иде у нападу“.

Томпсон је против Фенера био нешто бољи и убацио је 10 поена.

“Као и за тим, исто је и за мене индивидуално, ’убијао сам се’ желећи да лопта уђе у кош. То је процес од дана до дана, трудим се да се не пожурујем јер сам раније био нестрпљив. Саиграчи ме подржавају, сада сам коначно убацио и неки шут, надам се да ћу се покренути и напокон заиграти онако како умем“, закључио је Томпсон за Б92.

Коментари / 0

Оставите коментар