Tompson: Ubijamo se od rada, "kliknućemo"

Bek Crvene zvezde Rajan Tompson veruje da njegov tim može da se plasira u Top 16 fazu Evrolige.

Košarka 10.11.2015 | 19:00
Tompson: Ubijamo se od rada, "kliknućemo"

Posle početnog trijumfa nad Strazburom, Zvezda je izgubila od Reala, Himkija i Fenerbahčea.

“Da, sve je moguće. Potrebna nam je samo jedna utakmica da vratimo ’momentum’ na svoju stranu i da povratimo samopouzdanje. Onda ćemo ponovo početi i da se zabavljamo na terenu, a sada smo svi u stilu ’hajde odmah, hajde odmah“, kaže Tompson za B92.

Crveno-beli su prilično lako izgubili od Fenerbahčea kod kuće (74:60).

“U nekim periodima utakmice igrali smo vrlo dobro, igrali timski, prodirali smo, dodavali, ali nismo pobedili, a pobeda je jedino što se računa. Teško je jer se svaki dan ubijamo od rada na treninzima kako bismo se spremili za mečeve, a onda je razočaranje kada se izgubi. Ipak, držimo se zajedno, svi smo u uskom krugu, tako da samo otvaramo novu stranu i razmišljamo o sledećoj utakmici“.

Na pitanje koliko je teško zadržati samopouzdanje posle nekoliko ubedljivih poraza, 27-godišnji Amerikanac odgovara:

“Svi se trude da ostanu pozitivni – bliski smo i znamo da će u nekom trenutku sve ’kliknuti’. To što smo novi tim ne može dugo da nam bude izgovor, ali ipak još učimo jedni o drugima. Treba da počnemo od odbrane, pogotovo kada nam ne ide u napadu“.

Tompson je protiv Fenera bio nešto bolji i ubacio je 10 poena.

“Kao i za tim, isto je i za mene individualno, ’ubijao sam se’ želeći da lopta uđe u koš. To je proces od dana do dana, trudim se da se ne požurujem jer sam ranije bio nestrpljiv. Saigrači me podržavaju, sada sam konačno ubacio i neki šut, nadam se da ću se pokrenuti i napokon zaigrati onako kako umem“, zaključio je Tompson za B92.

Komentari / 0

Ostavite komentar